2012/07/31

Átalakítás: Hot Wheels Volkswagen T1 Panel Bus

Bár néha nekem is mantráznom kell, hogy "csak Matchbox-méretet gyűjtök", nem tudok minden más méretarányt kiküszöbölni. Ilyenkor kell egy jó indok, hogy miért is vettem meg az adott darabot. Ebben az esetben az, hogy ez a kisautó 1:50-es méretarányú, így még belefér.

Csak a szokásos
Lassan már védjegyemmé válik a rozsdázás, de hát a cipész maradjon a kaptafánál. Amúgy ami igazán megfogott az a felni, ugyanis a való életben is létező került alá, az ötküllős BRM. Ráadásul ültetve is van, így azzal sem volt gondom. Csak lefestettem a küllők közti rész feketével, mert eredetiben is jobban néz ki mint a teli króm.

Általában, amint megérkezik az autó, egyből el is kezdem az átalakítást, hiszen ilyenkor még frissek az ötletek. Ezzel is így voltam, úgyhogy a metál festékrészt eltüntettem róla, mert egy rat autó mégsem mutat úgy szerintem jól, így annak a helyére katonai zöld került.
>Utána jöhettek a finomítások. A rozsdaminták különböző árnyalatokban, híg feketével a zöld részt befuttattam, hogy koszosabbnak tűnjön. A maradék fém tiszta részre pedig szürke került, mintha ott már foltozták volna. A matt fekete cserélt ajtó, csak hab a tortán. Végül jött a lámpák, kilincsek kiemelése.

A beltér azt a szürkét kapta meg, amit a külső is. A kormány és a váltó gombja barna lett faimitáció gyanánt.

Rozsdás T1 még úgy sem volt a gyűjteményemben.

Az alap...
...és a végeredmény
A cserélt ajtóra a képek után még egy réteg matt feketét kentem.
Karosszériajavítások szürkével.
Itt kicsit látszik a beltér is. Munkaeszköznél elfogadható a szürke.

1 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Hogy egészen őszinte legyek, nekem ezen már kicsit sok a rozsda.