2012/07/02

Matchboxon kívüliek: Hot Wheels 1997 #622 City Police – Buick Regal


Egyszer volt, hol nem volt, 1989-ben a Mattel felvásárolta a Corgi Toys-t. A felvásárlás egészen érdekes dolgokat szül, a Mattel kisebb-nagyobb módosítással, Hot Wheels-ként hoz forgalomba Corgi Junior kisautókat.

Identitászavar
Egészen meglepő, hogy kilenc évvel a felvásárlás után rukkolnak elő azzal az autóval, ami eredetileg Kojak hadnagy, szolgálati Buick Century Regal-jának indult. Még Corgiként napvilágot látott belőle egy tulajdonképpen teljesen elfuserált járőrautó változat. (Lásd ezt is az előbbi linken!) A Mattel ezt vette át.

A Corgi kínai, olcsón gyártása rajta hagyta a nyomait az autón, nagyon csúnyák az öntési nyomok. A Hot Wheels verzión ennek már nyoma sincs, bár ez is Kínában készült. El kell ismerjem, az amerikaiak kihozták belőle, amit lehetett. A festés egészen vagány, az „Interceptor” felirat a tetőn már-már Mad Max-es magasságokba emeli, a dísztelen, fekete kerekektől pedig kifejezetten szigorú.

Ha hihetünk a http://www.southtexasdiecast.com-nak – miért ne hihetnénk – akkor bizony nem ez a leggyakoribb Hot Wheels, mivel mindössze egyetlen évben, 1997-ben fordul elő. Érdekes, hogy City Police néven fut, a Buick Regal csak az alvázán jelenik meg.

 Feketén a hófehér... Hú, de szigorúak lettünk! A díszítés nélküli kerekek nagyon jól állnak neki.
 Ha más nem is, a festés remekül sikerült az oldalán.
 Interceptor 27... Egy ekkora tepsiből? Muhahahahaha! Azzal együtt, az összhatás nagyon vagány.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem mindenki szerezzen be egy eredeti Corgis változatot, akár Kojakest, akár civilt, mindenképpen jobban jár.

pittlaren írta...

Nekem nagyon tetszik! Semmi csicsa-micsa. Meglehetősen gonoszul néz ki.