2012/07/11

Matchbox Dune Buggy

A nem licencelt Matchbox modellek nem túl népszerűek a gyűjtők körében, a többnyire én sem vadászom őket, de olykor beesik egy-két darab, mert egyszerűen tetszenek. Nincs ez másként ezzel a Dune Buggy-val sem, ami főként a cápafogas festésének köszönhetően tetszett meg. 2006-tól szerepel a Matchbox kínálatában, mind 1-75 és 1-100-as sorozatban, valamint ötös és tízes pakkokban - e konkrét darab is egy 2008-as tízesből származik.

Kivitele hozza a tipikus szöcske fazont, elöl keskeny kicsi, hátul széles és nagy átmérőjű kerekek, hosszú és keskeny - burkolt - csőváz. A csövezés egy része a fém alvázból lett kialakítva, amint a hátsó traktus is. Egyszerűsége ellenére számos részlet visszaköszön, mint a felfüggesztések rugós tagjai, az első fényszórók, amikből a bukókeretre is jutott - amin még szivacs is van., valamint a motor szívósóra is ott van az utastér mögött. A jókora dupla kipufogó a bukókeret anyagából készült, ami a színéből adódóan elég rozsdásnak tűnik. Összességében szerintem teljesen korrekt megvalósítás, ráadásul még súlya is van, ami a fém alsó- és felső résznek köszönhető.

Ilyen egy korrektül megalkotott Buggy
Az acélkék színhez nagyon jól passzol a cápafog minta
A kipufogó színe kicsit fura

1 megjegyzés:

pittlaren írta...

Szép ez a szín, jó ez a festés - olyan vadászgépes :)

Nekem valami katonai zöld változat rémlik, fekete kerekekkel. Eddig azt tartottam a legszebb variánsnak, de ez a jégkék, ez határozottan szebb.