2012/07/12

Matchbox MB-51 Citroen SM - UPDATE

Közel négy éve értekezett Joe a Citroën e csodajárgányáról. Jelen bejegyzés elég rövid lesz, hiszen a hivatkozott posztban a kolléga elég rendesen kivesézte az autó történelmét, illetve minden lényeges dolgot leírt a kisautóról is.

Azonban, hogy itt is legyen valami a régmúltról, álljon itt Karotta videója 2005-ből, egy gyönyörűen restaurált SM-ről, illetve arról, hogy szerinte mit jelent a rövidítés. Azért írom, hogy szerinte, mert anno ezt a videót belinkeltem a kommentek közé a fent hivatkozott bejegyzésben, de Joe szerint tévedés, amit Karotta állít.


Az eltelt idő alatt nekem is sikerült egy angol SuperFast-ot szereznem, melynek szintén hiányzik a vonóhorga, illetve exbarátnőm gyermekkori gyűjteményében találtam egy magyar gyártású példányt. Ezt tárnám most elétek.
A szín, a kerekek és a festett alváz árulkodó jel.
Nem tudom, mennyire látszik, de még ép a vonóhorog.
A beltér fekete és rettentően elnagyolt.
 A "titok" az alvázon olvasható. (Zárójelben megjegyzem: Rugózása sincs.)

5 megjegyzés:

pittlaren írta...

Nagyon szép fogás! (matchbox-gyűjtő barátnő? Barátom, Te kifogtad az ötöst az Élet Lottóján:-)

Sam. Joe írta...

Hihi... Én azzal bosszantottam, hogy ha elveszi feleségül, akkor csak megkapja már nászajándékba az egész kontingenst! ;-)

Tommi írta...

Nem kisautó-gyűjtő. Csak a gyerekkori példányokat őrzi. Ellenben gyöngyékszereket készít, szóval elviseli a "hülyeségemet". :-)

És akkor a reklám helye:
http://agic8.blogspot.com

Sam. Joe írta...

Te Koma! Ezek bizony jók!

Berber Conan írta...

Very very beatiful. awesome.