2012/08/01

Matchbox Supekings: K-71 Porsche Polizei Patrol

A legutóbbi börzéről egy újabb Matchbox Supekings-el távoztam, ami nem meglepő, ha két ember áll veled szemben és arról papol, hogy ez bizony kell neked. Persze olyan sokáig nem kellett győzködniük, hiszen a K-71-es szettbe bekerülő turbótlan Porsche igencsak jól mutat. Hab a tortán, hogy német rendőrségi színekbe bújtatták, így nem hiányoznak róla a Polizei-os matricák és a kék villogó sem. A másik Porsche 911-esemtől ráadásul nem csak a motorháztető kialakításában tér el, hiszen ennek még kilincsel nyílnak az ajtajai és szép krómkeretet kaptak a szélvédők is. A nem makulátlan állapota ellenére még így is csodás egy darab, egy percig sem bántam meg, hogy hazahoztam.

Extraként járt hozzá - a rádumáló művészeknek köszönhetően -  egy Honda 750-es motorkerékpár is, aminek sofőrje is van. Ilyenből elvileg kettő járt a Porsche mellé, nem is beszélve a kiegészítő táblákról és bójákról, ami a katalógus képen is látható. Maga a motor 1978-ban került először a kínálatba, utoljára az 1985-ös évben volt helye az 1-75/100-as sorban. Számos variáció létezik belőle, de javarészt mindegyik fehér, vagy mint az enyém is, krém színű, amiről azt hittem, hogy csak besárgult fehér. A kerekek is lehetnek öt vagy sokküllősek, illetve a motorjuk is néhol fekete.

Klasszikus zöld-fehér festést kapott
 Természetesen a kék fény sem hiányzik a tetőről
 Jól mutat az ablakkeretek krómozása
 Kilinccsel nyílik az ajtó
 A rendőrségnek be kell érnie a szívómotoros boxerrel
 Pici zöld emberke
 Sehol sincs rajta megkülönböztető fényjelzés
 Kagylós telefon is jutott a motorra
A katalógus képen jól látszanak a szetthez járó tartozékok

2 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Mea culpa! Mea maxima culpa! 8-)))) Az is érv volt mellette, hogy ez a kilincses verzió és ami neked van civil, annak nincs működő kilincse!

pittlaren írta...

Szíven szúrsz :) Ez biza' nagyon szép!