2024/07/03

Matchbox MB-56 Peterbilt Tanker Truck Amoco

Tudom, hogy nektek sem volt könnyű a Peterbilt teherautó nélkül eltelt időszak, de enyhítendő a tüneteket, itt egy újabb változat!

A verziók közül most csak az Amoco motívum változatokkal foglalkoznék. A valaha az USA keleti partján működő olajcég logóját viselő első Peterbilt 1985-ben debütál. A fekete alapszínű verziót egy évvel később követi ugyanaz fehérben – úgyszintén az előző linken tekinthető meg. Amit ebben a postban láthattok a krómszínű tartállyal, annyira ritka verziója az amúgy is csak egy évig regnáló premierváltozatnak, hogy a legtöbb adatbázisban nem is szerepel. Igazából az adatbázisok eléggé hiányosnak tekinthetőek, például a fekete tartály, szürke vagy ezüst kipufogó verziókat sem igazán emlegetik.

Mindig fúrta az oldalam, hogy a normál 1-75 sorban – vagy akár a Convoyban is – szereplő, létező cégek színeibe öltöztetett járművek hogy kapták meg egy-egy vállalat emblémáját. Az Amocoval jó lehetett a viszony, mert a Convoy szériában is megjelennek – igaz elég valószínűtlen a Scania traktor.

Nincsenek megjegyzések: