2021/05/30

Magyar Matchbox Mánia a TotalCar-on

A tegnapi napon látott napvilágot a TotalCar-on egy Matchboxos videó. Vegytiszta reklám, az üzenete valami olyasmi, hogy májustól a Mattel nagyobb hangsúlyt helyez a márkára itthon, az eddigi "csak azért is Hot Wheels" taktika helyett. Feltéve, hogy jól értem a 12:42-nél felbukkanó feliratot. Egyrészt csöndben reménykedem, hogy a haszonjárműves utalás a Convoy sorozat behozatalát jelenti - félek amúgy nem, Working Rigs lesz az. Másrészt szívből gratulálok, hogy sikerült felismerni, hogy abban az országban, ahol a "mecsboksz" a kisautó szinonimája érdemesebb arra a márkára koncentrálni a birtokunkban lévő kettőből, még ha a másik is a mi gyerekünk, a másik meg "úgy lett" - nagyjából 15 éve mondjuk. Talán még 15 és eljutunk oda is, hogy a helyi Mattel erők felismerik, hogy mi is vagyunk, meglepően sokan olvasnak minket, holott hobbiblog vagyunk és egy sajtólistára feltesznek minket, hogy a híreikről értesüljünk. (A történeti hűség kedvéért: Kerestük a kapcsolatot, lepattantunk.)

Mint reklám, ez a videó erősen "klapkás" - ha emlékeztek még az ikonikus "Vámház krt. 9" táblára. És akkor következzék itt az a bizonyos "de". De három gyűjtő kollégát mutat be nem csupán azzal a tisztelettel, amit a múltkori RTL Klubos anyagból hiányoltam, de érzem benne azt a bizonyos cinkos összekacsintást is a készítők részéről, hogy "ó, hát ez az élmény mind nekünk is megvolt ám gyerekként, értjük mi". Ezen túl nagyon érdekesnek tartom, hogy ismeretlenek szájából hallom azokat a mondatokat, amiket én is szoktam mondani, ha a hobbimról kérdeznek, akikkel csak annyi a közös bennünk, hogy ugyanaz a kedvenc időtöltésünk. Számtalan és egy rossz tulajdonságom közül az irigység teljes egészében hiányzik, szóval őszinte lelkesedéssel tudom figyelni mások gyűjteményét és örülni az ő dolgaiknak. Márpedig itt fogtok látni klassz dolgokat ha megnézitek.

Röviden összefoglalva: Mint reklám pocsék, mint fogyasztható, érdekes tartalom más gyűjtő kollégák kincseiről nagyon is értékes anyag. Nagyon örülök neki, hogy az khmm... erősen útkeresésben lévő Total Cartól ilyen született!

Nincsenek megjegyzések: