2013/09/08

Börzejelentés 2013. 09. 08.

Börzézni voltunk, de nagyon visszafogott beszámoló lesz ez a mostani, mert úgy alakult, hogy egyikünknek sem volt hobbira költhető komoly pénze. Rájen szomszéd csak jött és már szaladt is tovább, azt sikerült megállapítanunk, hogy tényleg kicsi neki a Sárga Tengeralattjáró Robogó és igen, tényleg mókásan fest rajta. Aztán porsche új járművét is szemügyre vettük és szerettük amit láttunk.

Attitval lerendeztük az előre megbeszélt üzleti tranzakciókat, Tommival szintúgy és én a magam részéről hátra is dőltem, hogy „ennyi volt, köszi”! Be nem tervezett üzleti tranzakcióként enyém lett egy Superfast K-19 Security Truck, mert jelképes összegért azt mondtam, hogy kell nekem az asztalomra mint persely, vagy csavartartónak. (Nem mutatom meg, mert nincs olyan állapotban, nincs meg hozzá a manus és a rakomány, be van sárgulva a fehér műanyag alkatrész rajta. Már egy fél kiló gyurmát kitermeltem az alvázából, szóval legalább tiszta. Porfogó poénból, nem gyűjtői darab.)

Tommi és Andrew0807 a „szerelem vak” alapon rárabolt egy turira, de el kell ismerjem találtak klassz dolgokat is – majd látni fogjátok ha hajlandóak lesznek bemutatni őket.

Megszavaztam bloghimnusznak a szövege okán a Righeira nevű, több mint felejthető, italodiszkó banda, „No tengo dinero” (Kb. „Nincs egy vasam sem”) című dalát az 1980-as évek elejéről. A kollégák zsenge koruknak köszönhetően nem emlékeznek rá, ami talán jobb is.


Mi volt még? Aggodalmasnak találom, hogy kicsit elindultak felfelé a „turkáló+” minőségű dolgok árai, de láttunk olyan eladót is, aki EGYÉRTELMŰEN lomtalanításból, vagy hajléktalanoktól vásárolt – olyan minőségű is – származó holmikért kért 800+ forintokat. Jó esélyt sejtek rá, hogy most volt ott először és utoljára. Viszont a minőségi, kortárs 1:6x kínálat árai (kb. 2000 de inkább épp alatta) egyre vonzóbbnak tűnik a felhorgadóban lévő játékszer árak (kb. 500 de inkább felette) fényében. Kezdenek megjelenni az 1:43 és 1:18 méretarányokhoz a kiegészítők, de az 1:64 méretarányokhoz még nincs ilyesmi, de nem csodálom, nem nagyon van ilyesmi gyártásban. Ami meg igen, az nekünk is megvan – jobbára.

 A szomszédos kisközértből, Gilette betűkészletes, Porsche 911 alakú csokoládé.
 Mielőtt nekiláttunk volna megenni. Fent Tommi és Andrew0807 beszerzéseinek morzsái.
 Andrew szerint ez korabeli úthenger, szerintem meg talán valami tűzoltószer lehetett, de nem vesztünk össze rajta. Akármi is, Porschét lapít.
Kilapította. Amúgy irtózatosan rossz íze volt a csokinak. Nomen est omen, porsche nyerte meg a maradékot, de megtiltottuk neki, hogy kisporschénak adjon belőle. (Nem azért mert nem szeretjük, hanem pont mert de!)

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Nem tudtam ki az az ember akivel Andrew meg Tommi beszélget amikor éppen én is ott voltam. Utólag tudtam meg hogy te voltál az Joe. Utólag virtuális kézfogás.

Sam. Joe írta...

BK: Ki? Hát valami állat! 8-) A negyedik ember meg konkrétan porsche volt. Greetz.

Trolleybus írta...

Juj, ez a zene büntet, illetve bűntett: vegytiszta nyolcvanas évek, két Fenyő Miki-imitátorral.:) Súlyos.