2011/09/27

Matchbox MB-14 Dodge Charger

A Matchboxnál már a 2005-ben megjelenő Dodge Chargerrel egyből megalkotta pályafutása legszebben kivitelezett darabját. Egy nagyon dögös szedán lett a végeredmény, ám a Mattel műhelyében is érezhették, hogy a név kötelez, ezért 2008-ban egy jóval kihívóbb kivitelt dobtak piacra. Az izomautók fénykorában divatos, rikító zöld színt kapott, amit feketére festett motorháztetővel dobtak fel. A végeredmény szerintem elég megosztó, én is nehezen szántam rá magamat, hogy beszerezzem ezt a változatot, de minél többet néztem, annál inkább kezdett tetszeni. Igaz az ajtókból még mindig több van a kelleténél - ám szerencsére egy másik klasszikus típus feltámasztásánál ezt a hibát már nem követték el -, de ez a szín teljesen kiragadja a forma mellett a szedánok szürke dzsungeléből. Ebben partner a felni is, amit szintén jó választásnak tartok a Matchbox részéről.

A hatvanas-hetvenes éveket idéző szín és dekoráció
Kétségtelenül kirí a tömegből
Az emblémák sem maradtak le s csomagtérajtóról
Matchbox MB-14 Dodge Charger

3 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Az amerikaiak imádják ezt a zöldet, én már a Mercury kombin is rosszul viseltem, pedig az klasszikus. ;-)

Ikarus 256 írta...

Ha jól látom, akkor a Te példányodon fényes a fekete a motorháztetőn. Nekem van egy olyan verzióm, amin matt feketét kapott. Mindkettő tetszik, nehéz eldönteni, hogy melyik lett a jobb.

porsche írta...

Igen, ezen tényleg fényes a fekete. Bevallom, nem is tudtam, hogy ezt is variálták. Megnéztem Areh oldalát, neki matt van. Én sem tudom eldönteni, hogy melyik a szebb.