2009/11/17

Matchbox Ford Panel Van Superman 2

A legutóbb bemutatott ötös pakkomnál jött szóba ez a modell, melyet azóta sikerült beszereznem. Nem hittem volna, hogy egyáltalán sikerül majd ilyet szereznem, így mikor kiszúrtam egy szemmagasság felett levő polcon kedvenc Matchbox lelőhelyünkön, azonnal megragadtam, hogy viszem magammal. Az autó maga a Ford E szériájába tartozik - ismertebb nevén Econoline -, melyet 1961-ben mutattak be. Ez a sorozat a kompakt egyterűek kasztjába tartozik, főként dobozos furgon és kisbusz formájában létezik, de készült belőle vágott fülkés (cutaway) kivitel is, melyektől akár teljesen független raktér is kialakítható volt - ilyenekből készültek mentők, iskolabuszok, stb. Műszakilag rokonságban áll az F - platós pick-up-ok - szériával, így a motorkínálat is hasonló volt, mely 4,9 literes sorhatostól egészen a 7,3 literes V8-as dízelig terjedt. 1992-ben jelent meg a negyedik generáció, amelyiket az amerikai Motor Trend magazin kitüntette az év teherautója díjjal.

A Matchbox is ezt a generációt mintázta meg, mely 2000-ben jelent meg az 1-100-as sorozatban, mint MB-38. Egy év kihagyás után MB-52-ként tér vissza, mely egyben az utolsó éve is, ezután már csak különböző pakkokban bukkan fel. Számos variációban létezik, kapott tetőcsomagtartót csövekkel és létrával, volt megkülönböztető jelzése is, illetve tavaly már visszapillantó tükör is került rá. Kidolgozása szerintem nagyon jól sikerült, részletgazdag modell, igazán megérdemelné a lámpafestéseket, illetve egy rendszámtáblát hátra. Az ablaka sötétített és matt, ugyanis beltere nincsen. Eme konkrét darab a Superman 2-es ötös pakkban - J4725 - jelent meg, 2006-ban. Nekem ez a kivitele tetszik a legjobban, szép ez a szürke szín, jól eltalálták a koszfoltot az autó alján, a golyó ütötte lyukakról nem is beszélve. Utóbbiak ugyan szimmetrikusak az autó két oldalán, de ez mit sem von le értékéből. A felniválasztás talán kicsit tulzó, de nekem tetszik rajta az "alufelni", bár ezzel a felnivel jobban tetszik. Méltatlanul alul értékelt modell, mely még most is megállná a helyét a normál 1-75/100-as sorozatban is.

Kicsit huzatos lett a raktér
Jól áll neki a koszcsík
Nagyon szépen, részletesen kidolgozott modell

8 megjegyzés:

PMGabi írta...

Nem olyan meglepő, h. szimmetrikusak a golyónyomok... Ez csak 0.7-es lemez, nem páncél... :)

RÁJEN írta...

Teljesen jól néz ki, én is ezt kerestem, amikor a szemem elé került a Sheriff-es verzió, így végül azt vettem meg - de ez vagányabb.

Tommi írta...

Mennyibe fájt, ha szabad tudni?

porsche írta...

Őszintén bevallom neked Tommi, hogy nem emlékszem, viszont a végösszegre sem, amit a 3 vasért fizettem, de ötszáznál több, az biztos.

dancergee írta...

Hát vagy 3/4 évig árultam a vaterán mire elkelt :)

Épp ma bizniszeltem el a sorozat "daily planet" ujságkihordó teherautóját.
Igy már csak a police motorcsónaktól kell megszabadulni :)
Nem érdekel valakit?

Andrew0807 írta...

Nekem is ez a verzió tetszik a legjobban.

Sam. Joe írta...

PMGabi: Oh, nem azzal van a bajunk, hogy egyik oldalon bementek a skulók és a másikon kijöttek, hanem azzal, hogy tökéletesen szimmetrikusak. Nem kell magyarázni, szerintem láttál Te is elég gengszterfilmet, hogy értsd, hogy mire gondolok. ;-)

Rudi írta...

Nekem is nagy kedvencem. Egy időben talán ez volt az egyetlen aminek a teteje üres volt. Ebayről vettem és sokáig nem is tudtam hogy Superman packból van.
Szóval nagyon jó lett. :)