2009/02/11

Matchbox Real Talkin' - Police K-9 Unit

Jó darab ideje őrzöm már ezt a darabot a Real Talkin' sorozatból, de nem akartam elővenni addig, míg be nem fejeztem a Convoy első modellévéről szóló sorozatot és nem mutatom be a csőrös Kenworth W900-as vontatót. Az ok nyilvánvaló, ennek a beszélő Matchboxnak az alapjait a Convoy sorozat adja. A vontató nyilvánvalóan módosítás nélküli, ugyanolyan mint az összes többi, Convoy szerelvény elé fogott csőrös Kenworth. A félpót nagyon emlékeztet az unásig ismert box truck vontatmányra, a fémből készült része meg is egyezik vele, de a felépítmény kicsit más. Egyrészt pár milliméterrel magasabb, másrészt nem nyithatóak az ajtók rajta hátul, egészen elől van két piros LED-je, illetve úgy a negyedik negyedénél három gomb található, amivel az egész miskulancia beszéltethető és szirénáztatható. A többi Real Talkin' darabomat nézve azt gondolom, hogy ennek a példánynak gyári hibás a csomagolása. Azokon kivétel nélkül volt valami írva a blisterből kiugró „szövegbuborékba” egy papír inzertre, ebből viszont hiányzik ez a részlet.


A kamion rendőrségi kutyás egység mozgó kenneljét mintázza. Az Egyesült Államokban a kutyás rendőrségi egységeket hagyományosan „K-9”-nek hívják, aminek nagyon vicces története van: a nálunk jobbára totálisan ismeretlen brit, Doctor Who – a remake-jét (vagy folytatását) „Ki vagy Doki?” címmel adta valamelyik kábeltévés csatorna, a fordítás legalább olyan frappáns, mint az „Alien 2”-re a „Bolygó Neve Halál” – sci-fi sorozatban szereplő robotkutyát hívták így. Tehát ez olyan, mintha mostantól minden magyarországi rendőrségi autóra, amiben blöki is van, az lenne ráírva, hogy „Kántor-egység”. Zseniális, nem? A mellékelt figura természetesen eléggé aránytalan az 1:100-körüli Convoyhoz képest, de magát a modellt kedvelem.

Viszonylag ritka, a Convoy szériához közeli modell és ezért nagyon örülök neki, hogy sikerült beszerezni. Az, hogy 11 évvel a gyártás után is működik még, az kész csoda!


Matchbox Real Talin' - Police K-9 Unit, NRFB.
A vontató a Convoyból jól ismert Kenworth W900.
A vontatmány nem a Box Truck, de arra épül.


Egyesek azt mondják, hogy kifordítva alszik és fékbetéteket reggelizik! Hölgyeim és uraim, ahogy mi ismerjük: A KÉZ! A K-9 ezt a két dolgot tudja mondani és szirénázni tud, 11 év után még mindig.

16 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hali!
Off!
Egy kérdés:
Nem teszed be a "Médiatámogató"-ba Rájen-t?
On!
Hello!

Sam. Joe írta...

No, tegyük akkor rendbe ezt a kérdést! A Médiatámogatót azoknak az oldalaknak támogatom, ahol:

a.) Kisautókról van szó. Nem feltétlenül csak azokról, de szóljon rendszeresen és nagy tömegben azokról is.

b.) Rendszeresen jelennek meg postok. Konkrét intervallumhoz nem ragaszkodom, nyilvánvalóan mindenki úgy foglalkozik a hobbyjával, ahogy ideje engedi, de azt gondolom, hogyha postolsz, odaszoknak hozzád olvasók, akkor az felelőség. (Például: Ninó Karotta blogja, ahol 6-9 hónaponként jelennek meg anyagok ezért nem kerülhetne be ide. Az előző pontban foglaltaknak természetesen nem felel meg, tehát már azért sem, de remek példa.)

c.) Hozzá adott értéket tartalmaznak. (Értsd: A szerző rendszeresen ad valami plusz infót azokról a dolgokról, amiket postol. Minden elismerésem azoké, akik jól fotóznak - én konkrétan SZARUL fotózom -, de engem nem elégít ki, hogy "ott egy halom kép innen-onnan, lehet örülni neki". Tessék típusismertetőt írni az eredetiről, valamit a modellről, vagy bármi körítést, ami ici-picit is érdekes!)

d.) Legalább minimális törekvést látok a helyesírásra. (Mellékesen jegyzem meg, hogy aki az "ismi, tali, csati, 1szer" nyelven ír, az nem hogy a Médiatámogatóig nem jut el, de a linkek közé sem.)

Beszéltem, uff!

Ikarus 256 írta...

Tetszik ez a szerelvény. Kár, hogy egyszerű Convoy-ként nem adtak ki ilyen kutyás-egységes kamiont.

Apa hétfőn vett egy fehér Subarut, és egy Matchbox Motor Home-ot. Azt mondta nagyon szépek, de utóbbi jobban tetszik nek.:-)

Névtelen írta...

:DDD
PMGabi és Sam.Joe: köszi!
A c.) pontot magamra vettem, tök jogos, szerencsére a d.) egyáltalán nem áll, az első kettőnek meg talán megfelelek...
Mint írtam, a c.) jogos, nyálcsorgatva olvasom az ismertetőket itt vagy Ikarusnál, és mindig elgondolkodom, honnan a fenéből lehet ennyi mindent összeszedni? Oké, nyilván wiki, MB-os oldalak, stb., de sajnos (vagy szerencsére, ha ezt az elbaltázott világválságot nézzük) nekem erre nemigen van időm - ennek ellenére azért igyekszem ezt szem előtt tartani...
Legmélyebb tisztelettel, vagy ahogy a jó öreg Ali G mondaná, riszpekk!
R

Sam. Joe írta...

Ikarus 256: Nekem Kéz hozott hétfőn egy Morgan Aeromax-ot valami szupermarketből, sajna több nem volt. Amiket említettél, azokat vadászom.

Rájen: Ha nem tartanám értékesnek amit csinálsz, nem lenne ott a linkek között a lapod. A médiatámogató az már a Level 2, tessék küzdeni! 8-) Diktatúra rulez!

Névtelen írta...

No, az utolsó posztomat akkor magatoknak köszönhetitek :D
És én is ;)

Sam. Joe írta...

Rájen: Nézd, ne azt vedd mércének, hogy én mit mondok, ne nekem akarj megfelelni, hanem csináld azt, ami szerinted jó!

Nekem például még sohasem jutott eszembe, hogy egy autó kapcsán linkeljek egy klippet, amiben az adott típus főszerepet kap, ez egy tök jó ötlet, simán lehet ez a Te saját védjegyed.

Ha téged nem foglalkoztat olyan szinten egy típus története, mint mondjuk engem - lásd a Corvette post - akkor ne csináld! Én azért teszem, mert engem ez leköt, számomra ez is érdekes! Ha neked nem, akkor hagyd a fenébe, írd le azt, ami miatt neked érdekes!

Szerintem mi olvasóid is érdekesnek fogjuk találni.

Névtelen írta...

Őőőőőő!
Bocsesz, h. így "bekavartam", csak jószándékúlag felvetettem. A Te blogod, szíved jogam minden változtatás, v. változatlanul hagyás! Csak kérdés volt. Pont elég lett volna, ha annyit reagálsz: nem. Slussz.
Mindenkinek meg van a saját maga "vélcsije". ;)))))
Én attól még maradok itt rendszeres nézelődő.
Üdv!
Tisztelettel: PMGabi

Névtelen írta...

Hétvégén megyek taljánföldre... Ha találok valami olyan Matchboxot/egyebet, ami itthon még nincsen, azt hiszem venni is fogok, feltéve, hogy jó áron van. De nem a Matchbox-szerzés az elsődleges cél, az csak járulékos dolog, ha találok... A velencei karneválra megyünk :)

Ez a K9 szerelvény meg egyszerűen KELL...

Sam. Joe írta...

PMGabi: Semmi para! Te kérdeztél, én elmeséltem, hogy mit hogy és miért. Ha nem akarok nem válaszolok. Sőt! A kérdést is nyomtalanul el tudom tüntetni! Diktatúra rulez!

Tommi: Hajrá!

AndrewBoy írta...

Ez nagyon jó!! Tök penge :D

Névtelen írta...

Na akkor ismerve a diktatórikus hátteret - ;) - megjegyeznék kettőt:
Lett egy ilyenem: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=87576773&t=9047415 a Quattro párhuzamjára, és ha szabad felhívnám a figyelmed, h. Hován kollégának az oldala átköltözött (Matchbox Superfast)az extráról a http://www.freeweb.hu/superfast/ -re. Sokáig nem találtam most jött szembe az origo fórumján.
Most észleltem, h. addig kutyultam a kedvenceimet, h. a Te blogod került a rétre (é.:legelőre) ...:)))
A közeljövőben már nem zaklatlak, olvasok tovább csendben. Leültem.
Hello!
(Nem ragaszkodom, hozzá, h. kitedd ezt a kisregényt.Sőt..!)

Sam. Joe írta...

Hohh, ez nagyon érdekes, szerintem Ikarus256 kolléga élvezettel fogyasztja majd. De én nem vagyok ilyen optimista, szerintem úgy ellopták, mint a pinty! A linket javítottam, köszi. Diktatúra van, de nem elnyomás, tessék csak bátran megszólalni mondanivaló esetén!

Ikarus 256 írta...

Hol lőtted ezt a buszt?:-O

Névtelen írta...

Az Busz a Ósanban létezik, 300 pénz, ami rablás, mert a sima MB-k is most annyiért szaladnak... Már be is szereztem egy másikat, a csavaros összeszerelésnek hála már tervezem is az átfestését.

Sam. Joe írta...

Auchan izélje meg! Hetek óta egy árva darab Matchbox sincs se a dunakeszi, se a Savoya Park áruházukban. 8-(