2007/10/27

Matchbox SuperKings K-78 US Police Car

Amikor Matchbox gyűjtésre adtam a fejem, elhatároztam, hogy csak az 1-75 sorozat érdekel. SuperKings-em gyerekkoromban sohasem volt ezért nem is kötődöm hozzájuk, valahogy a polcon álló makettet látom bennük. De egyetlen kivétellel elcsábultam. A Plymouth Gran Fury egy online aukción jött velem szembe és nem tudtam neki ellenállni, megvettem. Azóta is ott áll a polcomon az eredeti dobozában. Egyébként a doboz öltözteti, mert kibontva előbukkannak a Malajziai összeszerelés pontatlanságai, az elkent festés, a rossz illesztések.

Először az 1979-80-as katalógusban bukkan fel a K-78. Teljesen más festéssel és két rendőr figurával együtt, de nekem mindig az a változat tetszett a legjobban, ami az 1982-83-as katalógusban szerepel. New York-i kék-fehér csíkos festés és két rendőr mellette. (Lásd alább!) Az én változatom 1984-ben bukkan fel először és már nincs mellé személyzet. Nem valószínű, hogy lesz másik SuperKings-em valaha is – nincs hozzá helyem és tényleg nem vonz – de azért egy K-31-es Peterbilt szerelvény társaságában jól mutatna.

K-78 US Police Car. Így először az 1984-es katalógusban látni, de a dobozán 1986 szerepel.
A dobozon felsorolták az erényeit.
A doboz egyébként öltözteti, úgy nem látszanak a pontatlan illesztések és az elmázolt festés.
Az a kék tuning-vonóhorog! Csak azt tudnám feledni!
Az 1982-83-as, New York-i festéssel a legdögösebb.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem is csak egy SuperKings-em van. Egy Ford Sierra Cosworth RS-500. Elég megviselt, de legalább az enyém :)

Névtelen írta...

Na, posztoltam a Scania-mat... Köszönöm a segítséget!

Névtelen írta...

Nekem voltak K-saim, de azok valahogy nekem sem voltak az igaziak, K-sokból viszonylag kevés a jó, és azok is zömmel a hetvenes évekből vannak, de ez egyike a jó daraboknak! Rendőr és taxi kiviteleken kívül volt még egy motorversenyes változat, ahol utánfutón motorokat vontatott, ott jutott szerephez a vonóhorog! Mert ugye külön-külön nem nagyon gyártogattak alvázakat meg úgy általában semmit!

Sam. Joe írta...

Tudom mire gondolsz, a K-91 Motorcycle Racing Set. Tulajdonképpen költői megjegyzés volt ez a vonóhorogról, ugyanakkor számos példa van arra, hogy ugyanaz a modell, ugyanazzal a szerszámmal el tud készülni vonóhoroggal, meg nélküle - például a japán kiadású Superfast VW Golf - szóval én biztos eltüntettem volna erről, meg a taxi változatról is.

Névtelen írta...

Nemrég lett egy full fekete változatom, igaz, néhol a króm alól már átüt a vörös műanyag. Ez a kocsi nagy kedvencem volt, soha nem volt meg és nagyon szerettem volna. Bármelyik festéssel akár, de nekem a fehér alapon fekete betétek tetszettek, ez volt bennem az autentikus amerikai kockarendőr. :)
Én bírom az SK gépeket is, de aláírom, a régiek az igaziak ezekből (is).
varadyg