2007/10/19

Hamis Matchboxok az Auchanban?

Túl vagyunk a három napos munkaszünetet megelőző nagybevásárláson és ez óriási megkönnyebbülés. Viszont azt hiszem, hogy az albertfalvai Auchanban hamis Matchboxokat árulnak! Természetesen csak telefon volt nálam, de azért elég jól sikerültek a képek ahhoz, hogy a lényeg látsszon.

Először egy MB-39 „Mini Tanker” tűnt fel. Mellékelem a képeket:


Emlékeztek még Fast Lane Superliner post-ra? Nézzétek csak mi van ezen a képen ott a bal alsó sarokban! Ez ugyanaz a járgány! Az 1-75 Guide ebben a pillanatban nem hajlandó lejönni, így ott nem tudom ellenőrizni, de ha Arehnél kilistáztatom az MB-39-eket, akkor természetesen nincs köztük. Ami a legközelebb áll hozzá, az a 2005-ös Utility Truck, de persze köszönő viszonyban sincsenek. Néztem a www.matchbox.com -ot is, ami amúgy egy szégyen, de természetesen nincs ilyen járgány. Tehát ez vagy hamis – én erre gondolok – vagy a Mattel elkezdte a kínai RealToy gyártmányait Matchboxnak eladni, amit azért kétlek.

A Matchbox Playset-ekből nem vagyok naprakész – lévén nem igazán érdekelnek, de azt hiszem ebből is láttam ott egy hamisat. Először az eredeti Shark Pier playset – kép az internetről:

A mellékelt autó egyébként az egyik, ami szerepel a tegnapi Burger King promó post háromféle kocsija közt.

Aztán amit ugyanott, az albertfalvai Auchanban láttunk:


Ilyen autó egyértelműen nincs a Matchbox kínálatában, bár a 2000-es MB-39 Nissan Xterrá-ból létezik egy feltűnően hasonló festés. De ha tudni akarjuk, hogy pontosan mi is ez, akkor megint nem kell túl messzire menni. A Fast Lane Superliner post ismét segít! Igen, ez a darab az.

Természetesen nem kizárt, hogy tévedek és ezek tényleg valódi Matchboxok, amit a Mattel a RealToy-tól vásárol, de nem hiszem! Valakinek esetleg több információja erről? Ja, az már csak hab volt a tortán, hogy a pénztárosnő megpróbált lehúzni 4000 forinttal, mert a hitelkártyás fizetésre először közölte, hogy „még egyszer le kell húznia a kártyám” majd, amikor mondtuk neki, hogy az kizárt, akkor követelt 4000 forint készpénzt. Az orra alá tartottuk a banktól érkezett SMS-t, hogy a számla teljes összegét beterhelte, menjen a csudába. Akkor valahogy gyanúsan hirtelen lenyugodott.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello!
Ha ezek a "matchbox-ok" hamisítványok, hát az nagyon szomorú.
Ha "eredeti", akkor viszont szánalmas.
Nincs túl jó véleményem a mostani matchbox-ról (mostanában azért még kicsit javult),de ez a MATTEL-től is kicsit sok lenne. Szerintem ez egy "magyaros" ötlet volt, hogy az olcsó kínaiból drágább matchbox-ot csináljunk. De ebbe a teóriába nem illik bele a MINI TANKER-es bliszter...
Üdv!
Tamás

Sam. Joe írta...

Gondolod, hogy kínában nem gyártanak neked ilyet, ha ilyet rendelsz? Szerintem simán!

Névtelen írta...

Ez tuti, hogy valami Auchan-os hülyeség... Itt ajkán a teszkóban is szokott ilyen lenni, de ott látszik a ragasztott bliszter...

Sam. Joe írta...

Arra gondolsz, hogy jött a bunkaja, kilopta a kisautót, a csomagolást meg otthagyta? Aztán jött az Auchan-os kármentesítő ember, fogta a más sérült szettből ottmaradt kisautót és Technocol Rapid segítségével új terméket készített?

Végülis simán lehet, mert az MB-39 Guzzler fut Mini Tanker néven is egyes piacokon!

Hmmm... Minél többet tűnödöm rajta, annál inkább úgy tűnik, hogy igazad van!

Névtelen írta...

Nálunk kb így szokott lenni... Volt olyan, hogy találtam üres blisztert...

Névtelen írta...

képzeld sam! Vettem ma egy olyan Ford PickUp-ot, mint amilyen neked is van. A "karistolt" matt zöld festésűt, de sajnos kénytelen voltam kibontani, mert a blisztert összelyuggatták a játékboltban azzal a hülye lopásgátló cuccossal... Én pedig jó állapotú bliszterben szeretném konzerválni. :)

Hamarosan bemutatom.

Névtelen írta...

sa.joe-nak igaza lehet. Előfordul hogy talalok üres blisztereket. És sérült dobozokat is. Az üzletvezető gondolta csinál 1 jó üzletet. A gyerekek úgy se veszi észre. :D