2024/09/25

Matchbox Dodge Commando Delivery Truck - Blackhawk Tires 1989

Egy régebbi függőségem a Dodge Commando Panel Truck / Delivery Truck-ok halmozása. Az épeszű áron beszerezhető változatokat már jobbára mind bezsákoltam, de tengernyi Code 2 verzió létezik, úgyhogy lenne hova fejlődni tovább. Amit ebben a postban láthattok is Code 2, egy amerikai autógumi gyártó színeit viseli és 1989-ben „született”. Én bevallom életemben nem hallottam a márkáról, de úgy tűnik, hogy mind a mai napig léteznek – igaz logót és jelmondatot is váltottak.

A sötétített szélvédő hivatott leplezni, hogy beltere az nincs.

Ti tudtátok, hogy a Black Hawk, amit nyilván csípőből "Fekete héjának" fordítana minden földi halandó, az latinul a "Buteogallus anthracinus", ami meg magyarul a "Kormos rákászölyv"? Na, én sem! De most már tudjátok! Halálba fogom bosszantani ezzel a tudással az összes repülésszexuális barátomat az UH-60 Blackhawk helikopter kapcsán. (Gonosz vigyor.)

Szóval, aszongya: "Kormos rákászöjv abroncsok! Új magasságokba szárnyal(unk)"

Ebből a szögből látszik a legjobban, hogy erre az oldalára két matricát sikerült ragasztani. Gondolom az első félrecsúszva sikerült és matricaragsztó ember - Code 2, szóval több mint valószínű, hogy kézzel készültek - felülragasztotta egy másikkal. Apropó matrica! Ezek pont olyan méretűek, hogy stimmelnek a Convoy CY-03-ak konténereire. Egy időben előszeretettel hamisítottak "szuperritka", meg "pre-pro" CY-03-akat, a Dodge Commando-król leszedett matricákkal. Különösen a Pepsi emblémásak szaladtak az eBay-en - nem csoda, elég gyakori darab, persze nem a japán kivitel. Igazán gonosz átverés, mert a gyakorlatlan gyűjtőnek ismerős lesz a motívum és simán azt gondolja, hogy valami olyasmivel próbálkoztak, mint a Pirelli motívummal, ami legitim módon, létezik Dodge Commandón, Volvo Tilt Truckon, meg DAF Box Truckon is és szerintem nem kicsit menő.

Nem emlékszem, hogy valaha is fotóztam volna be Dodge Commandoba! Így most látható, hogy milyen a konténer megoldása. Hasonlít a Majorette Saviem Container Truckra, de azzal szemben itt a konténernek nincs padlója.

Ezen az oldalon már minden normális matrica ügyekben.

Van neki doboza is, amit azért mutatok meg...

...erről,...


...meg erről az oldaláról is, hogy megmutassam, hogy sehol nincs rajta feltüntetve, hogy mi van benne!

Nincsenek megjegyzések: