2024/09/11

Matchbox MB-25 Superfast BMW Z3 2006

Az a ritka helyzet állott elő, hogy a blogon megjelenő járművek zömével ellentétben vezettem ilyen BMW-t amikor még új volt, ezért első kézből is vannak vele tapasztalataim.

Csajos autó”
Ez volt a benyomásom róla. Megy mint az istennyila – valamelyik sorhatost próbáltam, de meg nem mondom már, hogy melyiket. Nagyon érdekes vonalú autó – a kupét vezettem nem a roadstert –, és nem véletlenül kapott a különböző nyelvterületeken olyan neveket, hogy „kenyereskocsi”, „bohóc- / sportcipő”. De az én 187 centimhez és 100 körüli kilómhoz kicsi és szűk, tapasztalatom szerint inkább női termethez ideális, ezért könyveltem el úgy, mint „csajos autót”, de csak és kizárólag a dimenziói miatt. A teljesítmény, a sperrdifi, a hátsókerék hajtás nem feltétlenül nem plázacica-mobilt sugall.

Sturcz Tóni tisztességes használt tesztet jegyez a TotalCar-on, ajánlom fogyasztani. Én az 1996-os, német katalógust tudom hozzátenni.









Nem az első öntvény

1997 és 2001 közt a Matchbox már készített Z3 roadstert, melyet az különböztet meg ettől a 2002 és 2007 közt futó öntvénytől, hogy annak a szélvédője oldalsó háromszögablakokat is kapott. Az talán akkurátusabban hozza az eredetit, ez talán vagányabb. Az első lökhárítójuk is jelentősen eltér.

Jelen bejegyzés tárgya csak 2004-ben maradt ki a kínálatból, de csak 2002-ben (MB-74) és 2003-ban (MB-39) szerepelt az 1-xxx sorban. Az összes többi verzió spéci kiadás, BMW dealer szett (!), vagy valamiféle készlet része.

Ennek a második öntvénynek is vannak verziói! Jelen post tárgya 2006-ban jelent meg a Superfast sorozatban. Az érdekes az, hogy kétszer is, sárga, illetve sötétszürke színben, de mindkettő MB-25 szám alatt futott. Ez a két változat az, amely nyitható ajtókat kapott!

Nagyon szép, részletes modell, sok kiemelt részlettel és igényes utastérrel, melyben a kormánykerék sem csak egy pizza nyélen. #regenmindenjobbvolt

NRFB

Jól látszik, hogy nyithatóak az ajtajai - kicsit csálén állnak. Csak a 2006-os Superfast verzióké nincs "lefalazva".

Nincsenek megjegyzések: