2016/01/06

Matchboxon kívüliek: Majorette Porsche Panamera Police Car

A Renault Master mentőautó után a tervezettnél hosszabb szünet után most megmutatom a Majorette vészhelyzeti járműveket felvonultató sorából a legújabb rendőrautót, ami nem más, mint egy Porsche Panamera. A típust nem kell bemutatnom, hiszen azt már kiveséztem a Matchbox kapcsán (lásd előző link), így lekorlátozom a mondandómat a Franciák által megvalósított kisautóra.

Vissza a jövőbe!
A kivesézés kapcsán gyorsan lelövöm a poént, ugyanis ez olyan, mint amilyen egy tökéletes kisautó, ilyenekkel játszottunk gyerekkorunkban. Nem csak a klasszikus Majorette erényeket viseli magán, mivel például hajdanán egy Matchbox is rendelkezett ilyen nemes jegyekkel. A szép, részletesen kidolgozott karosszéria az, ami nem tűnik ki igazán a sorból, a visszapillantó tükröknél már kicsit rezeg a ugyan a léc, de a gyomrost a nyitható első ajtók viszik be. Persze itt nem ér véget a nosztalgia hullám, ugyanis a kerekek nem csak szépek, hanem rugóznak is. A hátsó lámpák ugyan festettek, de az elsők a szélvédő anyagából vannak kialakítva. Ugyan a mentőnél nem emeltem ki külön, de a fényhíd megléte és kivitele is mámorítóan hat manapság. Összességében minden olyat tud, amiért manapság sóvárgunk. Örülök, hogy a franciák maradtak a gyökereknél - persze nem minden kisautójuk ilyen, ahogy annak idején se. A cég jelenlegi kínálatát, termékpalettáját nézve határozottan erőre kapott, kár, hogy nem minden jut el hozzánk azokból.

Ahogy a mentőautónál, úgy most is párban mutatom nektek a magyar és a finn rendőrségi változatot, ám ezúttal mind a kettő az enyém, ebből nem csak a fiam kapott, hanem én is. Remélem, hogy a Müllerben majd sikerül bezsákolnom belőle egy németet is, ahogyan azt az elődjével is tettem.

Autentikus finn rendőrautó festést kapott.
Korábban még nagyon fura, most már teljesen megszokott lett számomra ez a "dekoráció".
Hátul csak lámpák kiemelése mellett felkerült a szélvédő alá egy Porsche felirat is.
A nyitható ajtók mögött egy nem túl részletes, de elfogadható beltér tárul elénk.
Manapság ritka az ilyen fényszóró kialakítás.
Nektek melyik tetszik jobban?
Majorette Porsche Panamera
A finn példány épp szolgálatban van az autópálya mellett.
 A fiam nagyon szereti az övét, ahogyan az a képen is látszik.
Ugyan nem Porsche, de legalább stuttgarti.

2 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Tetszik! A magyar verzióból szerintem majd én is beszerzek egy példányt, ha belefutok.

Unknown írta...

Nekem a magyar porsche 997-esem(asszem) egy "remélom". A német verzió 1000szer szebben van megcsinálva. De ugyanígy csalódtam a BMW magyar OMSZ-es kocsiba, bődületesen silány, még a német párja über jó. Félek a Panamerát megvenni, pedig nagyon szeretem én is és a fiam is, de egy nem szeretnék újra csalódni benne. Nem tudom, miért érzem a fényévnyi távolságokat a magyar és a német kocsik között, de a minőség közel távol sem ugyanaz.