2015/01/15

Matchbox 40th Anniversary Superfast: MB-10 – Volkswagen Caddy

Vanitiszesek, szevasztok! Az új év első postjának megint valami olyasmit kotrok elő, ami olyan szép, hogy a kisáruszállítókra amúgy immúnisaknak is tetszeni fog.

Pitmobil
A VW Caddy 2008-ban kerül be a Matchbox kínálatába és mind a mai napig a premiermodell az egyetlen, ami nem kap valamilyen céges festést. A Golfból képzett puttonyos történetét porsche kolléga kifejti és még a benne elrejtett húsvéti tojást is megmutatja az előbb linkelt postban, így azt bátran átugorhatom. Nekem a 2009-es ötös csomagban fellelhető változat volt sokáig a kedvenc, a porsche által viseltessé varázsolt változat pedig az egyetlen kisautós vitrinem állandó lakója, de amit mára tartogatok, az gyárilag tesz túl mindkettőn.

Ha létezne a kisautóknak természetes evolúciója – és nem a piaci viszonyok, az infláció és a „gyermek nehogy kárt tudjon okozni magában valahogy” törvények befolyásolnák azt, ami ebben a világban történik – akkor a negyvenedik évfordulós Superfast sorozat képviseli azt a szintet, ahol a Matchboxnak tartania kéne a hétköznapi, 1-120-as kiadásban. Be szép is volna! Tűpontos festések, szép design, ragyogó színek, easter egg a csomagtérben és a rendszámon. Mi kell még? Mondjuk nyitható rakodóajtó, de másba nem tudok belekötni.

 Minden részlet a helyén, gyönyörűen, pontosan. Az első rendszám az Ikarus 256 módszerrel arra kódolódik ki, hogy "Tires", azaz kerekek.
 Ha ez nem szép, akkor nem tudom mi az. Aki emlékszik erre a postra, az tudja miért ácsorog a háttérben a Transit.
 A hátsó rendszám más, és a részleteket itt is szépen kiemelték.
 Nem hagyom ki a dobozképeket, mert a mellékelt papírdoboz sem mutat rosszul.
 Bár nem vagyok dobozhalmozó,...
 ...be kell lássam, hogy ami szép az szép!
 A papírdoboz tetején...
 ...ott a negyvenedik évfordulós embléma.
 És az is jól látszik, hogy a kisautónak teteje is van.

1 megjegyzés:

Viktor írta...

Tényleg szép. Van benne ráció amit mondasz, ugyanis ma voltam bevásárolni a sparban, ahol árulnak hw maj. autókat is, és bizony azt kell mondanom gyönyörűek.Kapásból találtam a Hw-ből is párat amit rögtön meg vettem volna: Lotus Esprit, Aston Martin DB6 Datsun620, Acura,sőt megcsinálták a régi batmobilt is. Az elsőt ami még régebben nekem is megvolt hatalmas M betűvel az alján.És ami a Majoretteket illeti, bizony azok is pokolian jól össze vannak rakva, még azok is amikre azt mondtam hogy nem tetszenek még azokban se találtam semmi hibát, sőt ha már volt erről szó, több olyan kocsit is láttam náluk amimnek vagy az ajtaja vagy a csomagtartója NYITHATÓ. Szóval azt látom hogy az idei évben pokolian erős a mezőny.