2014/02/10

Nürnbergi Játékvásár 2014

Hazaértünk Nürnbergből! Aki esetleg nem ismeri a kiállítást, annak pár szó róla: Ez a világ egyik legnagyobb játékvására. Talán egy pár számmal lehet legjobban érzékeltetni a méreteit: 2700 kiállító, több mint 60 országból. 75000 látogató több mint 120 országból és több mint 1 millió termék!  Egy pár szóban összefoglalnám a látottakat. A blog témájába inkább a kisautók férnek bele, de nézzétek el nekem, hogy lesz egy kis más is.

A Mattel, mint a Matchbox és Hotwheels gyártója idén is hatalmas standdal képviselte magát. Sajnos bejutnunk nem sikerült. Ezt meg kell magyaráznom kicsit. Ez nem egy hagyományos kiállítás ahol mindent meg lehet nézni. A nagy gyártók nagy zárt kiállítást csinálnak a kiállításon belül és csak előzetes egyeztetés után lehet megtekinteni. Mi szombaton érkeztünk, addigra a magyar Mattel képviselők már nem voltak ott. Így nem tudták a bejutást elintézni.

Kaptunk egy füzetecskét ami a Mattel teljes portfólióját tartalmazza az újdonságokkal együtt. A Matchbox-ot meg sem említik…

A SIKU-nál nagyobb szerencsével jártunk. Sok újdonság nem volt, a BMW viszont tetszett.

Az én személyes kedvencem az Auto World nevű gyártó volt. 1:64-ben nagyon szép kidolgozású modelleket készítenek. A téma választás szintén remek, ki ne szeretné az amerikai nagyvasakat?

A WELLY-nél orosz modellek voltak szép számban. Nem tudom itthon hozzá lehet-e jutni bármelyikhez.  A LADÁ-ból sikerült egyet beszereznem. Az 1:64 méretarányt ezzel ki is végeztük.

A másik kedvenc gyártóm a cseh Abrex. Idén az új Octavia-t hozták 1:43 méretarányban.
Ha már 1:43 folytassuk is ezzel. Az IXO-nál láttam szép trabantokat.

A Busch inkább vasútmodell kiegészítőiről híres, de sok autómodellt is csinálnak. Nagyon ötletes diorámák szoktak feltűnni náluk. Ez például a berlini fal leomlásának 25. évfordulójára készült. Aki meg tudja mondani, hogy miért egy LADA van rajta az vendégem egy sörre. Nekem fogalmam sincs.


Vannak magyar vonatkozású modellek is a kínálatban 1:87 H0 méretarányban.

Természetesen a kisautókon kívül is volt egy csomó érdekes dolog. Ebből egy kis ízelítő:


33600 darabos puzzle, 570 cm széles.

Plüssmaci minden méretben!
Viszontlátásra jövőre! Auf Wiedersehen!

Nincsenek megjegyzések: