2013/05/18

Matchbox Convoy CY-11 Helicopter Transporter

Egy ujjamon meg tudom számolni, hogy gyerekkoromban  mennyi Matchbox Convoy szettem volt - segítek: egy. Tisztán emlékszem még, mikor, hol és milyen körülmények között kaptam - unokabátyámtól náluk, karácsonykor -, arra is, hogy piszkosul örültem neki. Még a dobozában látva nagyon megtetszett ez a színösszeállítás, a későbbiekben nem kevés szőnyegen megtett méter került bele. A CY-11 szett tartalma egy Kenworth vontatóból, egy low bed trailerből és egy helikopterből áll. Mint a linkek is mutatják - Tessék kattintani! -, egyik sem újkeletű nálunk, de így együtt még nem szerepeltek. A kamion és a helikopter dekorációja elég jól össze van hangolva, amit az utánfutó szürkesége tör csak meg - van belőle fekete póttal kiadott változat is.

Sajnos a második gyerekkoromra a szett már nem igazán volt önmaga. a Kenworth meglépett, a helikopter vastag körömlakk réteget kapott, egyedül a trailer maradt meg egyári állapotában - már felújítódott - , persze nem kevés kopással. Ami viszont meglepett, hogy a helikopter rögzítésére szolgáló műanyag elem is megmaradt. Ebből kifolyólag nagyon örültem, mikor az alábbi példány elém vetette magát egy aukciós oldalon. Hátránya, hogy látszik rajta a használtság, illetve hiányzott a már említett műanyag alkalmatossága. Az alkatrész hiány a fenti ok miatt nem zavart, ráadásul a 600 forintos vételár is mellette szól, az öröm, hogy újra van egy teljes ilyen Matchbox szettem megfizethetetlen. Persze majd idővel szeretnék belőle egy hibátlan darabot, de jelen pillanatban ebben is nagy örömömet lelem.

Matchbox Convoy CY-11 Helicopter Transporter
A kopásokat már kijavítottam rajta, de a krómozás ilyen marad
Ez a műanyag elem a gyerekkoromból maradt meg
Kicsit "csócsás" a propellere
Egységes arculat

3 megjegyzés:

wmormo írta...

Szerintem az a helikopter nagyon méltatlan a többi elemhez képest. Forma, lépték, finomság nem ide való szint.

wmormo írta...

Lehet, hogy egy finomabb kidolgozású és jobban illeszkedő léptékű helikopi még jobban emelné a szet minőségét. Tudom a szín nem stimmel. De azon meg lehet segíteni.

Sam. Joe írta...

Ez volt 1-75-ben kéznél... Őszintén szólva előtte, de utána sem volt soha jobb, pedig ez is vacak. Egyetlen kivétel a Kék Villám-nak (Amúgy Kék Mennydörgés) látszó tárgy aka. Mission Helicopter. Arról a mai napig nem bírtak lejönni. Tavaly is bekerült az 1-120-ba, mint tudjuk.