2011/08/25

Matchboxon kívüliek: Siku - 2542 PKW mit Wohnwagen

Mikor tavaly az ehhez hasonló Siku szettet választottam ki magamnak egy játékboltban, már akkor szemeztem ezzel a lakóautós kivitellel is. Az idei nyár viszont többek között ennek a birtoklásának az idejét is elhozta, teszem hozzá nem kis örömömre. Persze, ha nem egy Porsche lenne befogva igáslónak a lakókocsi elé, bizonyára nem lenne ennyire kecsegtető számomra, de így együtt viszont ellenállhatatlanná vált számomra. A Cayenne ezúttal sokkal tetszetősebb színösszeállítást kapott, mint az autószállító utánfutós esetében, igaz a piros autókért sosem rajongtam, de nem is a vontatón van az igazi hangsúly, hanem a vontatmányon.

Amint az az autószállítóval kombinált szettben, itt sem a fantázia szülötte a vonóhorog végére kapcsolt négykerekű. Valós lakókocsit mintáz, mégpedig egy Dethleffs gyártmányú, Exclusiv 655 SB típusú lakóautót, aminek részletes leírását a fenti linken megtaláljátok magyar nyelven. A Dethleffs mondhatni nem ma kezdte a lakókocsi gyártást, az első megrendelésre készülő 1932-ben hagyta el a műhelyüket, azóta nincs megállás. A Siku értelmezése a tőle megszokott minőségben került bele a csomagolásba, nem spórolva a részletekkel és a szépítéshez szükséges festéssel, vagyis minden részlet a helyén, szépen lemásolták az igencsak termetes igazit. A belső tere sem marad el kidolgozás tekintetében, amit akár a nyitható ajtókon keresztül is szemügyre vehetünk, de jobban járunk, ha az egyben lepattintható műanyag tető eltávolítása után tesszük ugyanezt. A berendezés elrendezése segített beazonosítani a pontos típusát a lakókocsinak, ugyanis azt is példásan lekövették. A kényszerű alvázrögzítő szegecsek kialakítása ugyan picit belerondít az összképbe, meg az ajtó zsanérja is, de még bőven az elviselhető mértékben. A kerekekkel sem bántak csínján, ugyanis négy darab alufelnit szereltek alá, tovább fokozva a vizuális élményt.

Extraként a dobozba csomagoltak még négy darab figurát, pár kempingezéshez ideális tárgyakkal is, nem kicsit megnövelve ezzel a szett játszhatóságát. Sajnos azonban szerintem kicsit nagyobbakra sikeredtek az emberek a kelleténél, ám kidolgozásukra nem lehet panasz. Anyaguk meglepő módon nem műanyag, hanem gumi, így igencsak nehéz eltörni őket. Sajnos manapság egyre kevesebb az ilyen ötletesen megalkotott kisautós játékszett, pedig pár apró kiegészítő sokat dob a hasonló kiadásokon - lásd a korábbi Matchbox Hitch 'n Haul és Adventures szériát.

Elég tekintélyes méretű a lakókocsi
Szép színösszeállítást kapott a Cayenne
A műanyag tetőrész könnyen eltávolítható
Természetesen nyitható az ajtaja
Részletes festést kapott
A szegecsek és az ajtó zsanérja kicsit belerondít a berendezésbe
Kellőképpen részletes a beltér kidolgozása
A csipet csapat
Siku - 2542 PKW mit Wohnwagen
A doboz hátulja
A lakókocsi 1:1-es méretarányban

5 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Tecc a lakó. Nekem még egy picit a Porsche is lehetne nagyobb hozzá képest, vagy persze fordítva, de talán tévedek. Mindenesetre elfogadnám. igaziban meg végképp. Sőt úgy a Porschét is :)

Sam. Joe írta...

Csecse, de 1:1-ben még szerintem még a Cayenne-nek is meggyűlne a baja egy ekkora puttonnyal.

porsche írta...

Tutira megérezné a rákapcsolt pótot, de elvileg bírnia kéne. 3,5 tonnáig lehet vele vontatni, a lakókocsi pedig 2 tonna megengedett össztömegű.

Tommi írta...

Az 5.0 V10 Biturbo TDI-nek meg sem kottyanhat egy ilyen lakóautó. A Turbo S-nek sem valószínű. ;-)

Sam. Joe írta...

A lakókocsi méretére gondoltam, Fiatalok. Kétszer, ha nem háromszor akkora mint "szegény kis" Cayenne.