2010/05/10

Super Trucks SC-4 - Rollin Thunder és MB-26 4x4 Chevy Van

Nem egyszer voltak már itt terítéken a Matchbox Chevy Van különböző variációi, de még mindig bőven akad olyan változata ami még nem szerepelt itt - persze lelkesen dolgozunk azon, hogy minél kevesebb ilyen legyen. Ilyen az itt látható, az 1991-es, amerikai piacon kapható MB-26-os 4x4 Chevy Van is, ami egy ápdétes post erejéig szolgáltatna újdonságot, de jelen esetben inkább csak a méretek szemléltetése céljából kapott szerepet. A statiszta szerepet pedig egy, az 1986-ban megjelenő Super Trucks szériás jármű adja, ami történetesen egy Chevy Van bigfoot kerekekkel, Rollin Thunder névre keresztelve. Mindig is szerettem volna egy ilyen kivitelű Matchboxot gyermekkoromban - amit aztán feledtetett később egy hasonló kínai termék -, és ez az érzés újfent hatalmába kerített amikor Joe példányát megláttam. Szerencsémre elém bukkant nemrég egy, amire le is csaptam. Nagyon tetszetős darab, jól néznek ki a hatalmas Good Year (valódi) gumival szerelt kerekek, egyszerűsítve de vannak hatalmas lengéscsillapítók, valamint kapott központi elosztó művet a 4x4-es hajtáshoz, amihez a kardántengelyeket is megalkották. Igaz egyik sem nyúlik le egészen a differenciál művekig, de ez cseppet sem ront az összképen, nincs az a gyerek aki ezzel foglalkozna. Sajnos rugózása ennek sincs, amin mondjuk nem csodálkozom, de ezt kicsit kárpótolja a tengelyek viszonylag nagy holtjátéka. A kipufogó maradt a küszöbök alatt, ám a kerekekhez hasonlóan jól meghíztak.

Super Trucks SC-4 - Rollin Thunder és MB-26 4x4 Chevy Van
A 4x4-es tetejéről könnyen be lehet szállni a bigfoot-ba
Az alvázon nem maradt helye, ezért előre került a Macau felirat
Szépen megcsinálták az osztóműből kiinduló kardántengelyeket
A végére pedig egy kis zúzás
Jópofa az ábra rajta, már ott is rombol
A tengelyek holtjátéka egy ilyen képnél jól jön, úgy néz ki, mintha rugózna és kanyarodna is
Az 1986-os katalógusban bukkan fel először

3 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Nekem is kéne egy ilyen destroyer. Van egy hasonlóm Jada VW Transporterből, de ez eggyel szerényebb...

Sam. Joe írta...

Megvan nektek az a Jóbarátok epizód, amikor Phebe helyett beáll masszírozni Ross és kisautót gurigat az öregúr hátán? Na, ezzel lehetne masszírozni, van súlya.

Névtelen írta...

Pont ezt a furgont sikerült az autómászók közül anno megvetetni Ausztriában, mert itthoni játékboltokban ezekkel sem lehetett találkozni! Korábban sikerült már katalógusban megtekinteni őket, és a furgon nagyon szimpatikus volt, így mikor szembejött velünk a sógoroknál nem is lehetett otthagyni! Azóta persze "megkopott kicsit a fénye" a használattól, de még megvan valahol.:)