2013/08/30

Matchboxon kívüliek: Realtoy Ford Crown Victoria

Minden amerikai krimi- és akciósorozatok állandó sztárja a Ford Crown Victoria nem új vendég nálunk, Matchbox értelmezéseit halmozom lelkesen. Az eredeti jármű történetéről ajánlom megvizsgálni EZT A POSTOT, illetve EZT ITT. Amúgy a típus halmozásában a szomszédék a királyok, tessenek náluk nézelődni prémium minőségű miniatúrák ügyben – nem lesz egyszerű, a Blog.hu keresője vacak. Azt viszont le kell szögeznem, hogy ITT ez az első, nem Matchbox Ford Crown Vic!

Mit tesz a rossz smink?!
Régi igazság, hogy egy kis festés az sokat tud javítani egy kisautó megjelenésén, mint ahogy rontani is. A Realtoy másodvonalbeli gyártó, ezt már leszögeztük régebben, ugyanakkor azt is, hogy meglepően klassz dolgok tudnak kikerülni a kezük alól, de iszonyúak is. Ez a darab valahol a kettő közt tanyázik, inkább a rosszhoz közelebb.

Kezdjük a jó vonásokkal! Részletes, a hűtőrács egyenesen külön darab és „krómozott”! Sok fontos, apró részlet ott van a helyén. DE! Az arányai furák, valahogy „nyurga” az egész holmi. A beltér borzasztó, aránytalan és elnagyolt. A rendőrségi dekor stílusában szerintem egy egész kontinenst sikerült tévednie a készítőknek és ami ha lehet még rosszabb, a világítótestek kiemelése, aminek a színválasztása eléggé béna.

Ezzel együtt valamiért még sincs lelkem földbe döngölni szerencsétlen Realtoyt a Ford Crown Vic-jükért, elég ha csak annyit jegyzünk meg róla, hogy „ennél van azért jobb is ebben az árfekvésben”.

 A világítótesteket kiemelték ugyan, de a színválasztás...
 A rendőrségi festés stílusával kontinenseket sikerült tévedni.
 Narancssárga? Most komolyan?

Nincsenek megjegyzések: