2007/05/23

Matchboxon kívüliek: Maisto Trabant

Változatlanul vallom, hogy a Matchbox az igazi, de néha-néha, be-becsúszik egy-egy „Matchboxon Kívüli” darab is a gyűjteménybe. Jobbára azért, mert része valami csomagnak, amit valamelyik online aukciós oldalon kótyavetyél el valaki, aztán már nincs lelkem megválni tőle, mert tulajdonképpen tetszik. De ez a darab kivétel. Csonti főnöktől kaptam ezt a mütyürt – azt tőle kéne megkérdezni, hogy mi vitte rá őt erre a gesztusra, de isten tartsa meg a jó szokását! 8-) Ez úton is köszönöm neki!
A gyártó Maisto-ról eddig annyit tudtam, hogy létezik. Elnéztem a cég weboldalára, ami egy csicsás, használhatatlan trágyadomb. Viszont a Wikipédia már annál használhatóbb adatokkal szolgált. A Maisto kaliforniai cég, mely – milyen meglepő – Kínában és Thaiföldön gyártatja termékeit. 2005-ben felvásárolták a csődbe ment Bburago-t.
A Wikipédia dicséri a cég kitűnő ár-érték arányú modelljeit, melyet ebből az egy példányból nem tudok megítélni, de azt merem állítani, hogy ennek a darabnak a minősége simán lepipálja a jelenlegi Matchbox modellekét. Érzetre is van benne anyag, sokkal nehezebb, mint a jelenlegi Matchboxok, idézi kedvenceimnek, a 70-es 80-as évek 1-75 Matchbox sorozatának minőségét. Viszont az alváza műanyag, de ezt minden további nélkül meg tudom bocsátani neki. Tetszik, hogy egyes részleteket külön is lefestettek. Ami pedig a kerekeit illeti, azok nagyon hasonlítanak egy Matchbox Superfast változatra.
Ami a Trabant trabantságát illeti: engem határozottan emlékeztet a jó öreg bűzbomba Papírjaguárra! A Trabant bemutatásától – ez alkalommal – eltekintenék, mert aki képes magyarul olvasni e-sorokat és nem dobozban töltötte eddigi napjait, az pontosan tudja, hogy a szerkezet mi fán is terem.
A Trabantságát nem érheti szó ...
... és a minősége is igencsak meggyőző a Maisto modellnek.
Állítom, hogy még a doboza is nagyon jól néz ki!

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem is jó minőségű modelleket lehet kapni a Maisto-nal. Én is kaptam a Trabit, de az enyém zöld. Kár hogy a Matchbox nem gyártott Trabit. Sokan megvették volna.

Névtelen írta...

Nem is rossz.
No, szakbarbár szemmel volna mibe belekötni, de tény, jónéhány Trabantomnál Trabantabb :)
Legalább az arányok rendben vannak.

Sam. Joe írta...

Prokee, tőled mint a téma felkent papjától megtiszteltetés lenne egy elemzés! Hozzá is csapnám a cikkhez izibe!

uszodabetyár írta...

Én vmikor a kilencven évek közepén vettem egy ilyet egy trafikban, és nagyon örültem neki... azóta sem találtam ilyen méretarányban ennyire "pofás" darabot...

Sam. Joe írta...

Ha látnád a Grell Modell Trabikat a Vaterán... 8-)

Unknown írta...

hello, ilyen trabit hol lehet kapni?

Sam. Joe írta...

TESCO-ban szoktam látni. Ahol forgalmaznak Maisto kisautókat, ott szokott lenni.