2007/02/18

Matchbox Dodge Challenger

Mindig is szerettem a hetvenes évek amerikai izomautóit. A Matchbox is előszeretettel nyúl ehhez a témához, de jelen sorok tárgya – szerintem – köszönő viszonyban sincs az eredetivel. Megint valami olyasmit érzek, mint a BMW 3.0 CSL esetében; engem a Matchbox értelmezése még csak nem is emlékeztet az eredetire. A képeket mellékeltem, mindenki értékelje maga, hogy igazam van-e, vagy sem. A történet a szokásos, az alvázon 1975-ös dátum szerepel, de az első katalógus amiben MB-01-ként felbukkan, az az 1976-os. Areh-nél döbbenetesen sok változatban létezik a járgány. A nagyobb hátsó kerekű változat alváza kicsit különbözik az eredetitől – bár a keltezés ugyanaz rajtuk –, az ajtók alatt kilógó kipufogócsövek képében. Ezek a nagyobb hátsó kerekű változatok már MB-34 szám alatt futnak.

Az eredeti Dodge Challenger. Hááát, hogy a Matchbox hasonlít-e?

2 megjegyzés:

RÁJEN írta...

A MB az 1974-es modellt formázza (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/35/Dodge_Challenger.jpg), a kép pedig egy 1970-es az igazi. Az orra árulkodik erről, a hűtőrács. Azért vagyok ilyen kiművelt, mert ugye nemrég posztoltam a típust én is. Így már egy fokkal közelebb vagyunk a valósághoz. Nem nem nagy fokkal ;)

Jacob Singer írta...

Brutálisan mutat a nagy hátsó kerékkel, amiből idehaza, pont ez a két modell van meg. Most épp a kék színűre hajtok, az szolidabb, de nagyon szép! :)