2021/01/29

Szolgálati közlemény: VISSZATÉRTÜNK!

Talán nem bánjátok, ha megosztok némi háttérinfót a házunk tájáról.

Mindenekelőtt: VISSZATÉRTÜNK! A múlt hét óta ismét vannak postok a blogon rendszeresen. Bár voltak kóbor postok, a "motorháztető alá" nem néztünk be évek óta és hát bőven volt mit rendbe tenni. Lett új fejléc, más oldalszélesség, kigyomláltam a teljesen döglött linkeket mindenhonnan, a „Médiatámogató” szekcióból, az értékes, de szunnyadó oldalak átkerültek a statikus linkek közé.

Panaszt szeretnék tenni!

A Blogger motorján rengeteget változtattak és egyáltalán nem előnyére. A YouTube – vagy bármi más videómegosztó – beágyazások mobil nézetben nem jelentek meg, HTML-ben kell intézni. A képfeltöltés ami mindig is remekül működött teljesen megkergült, egyesével lehet csak képeket feltölteni, különben véletlenszerű lesz a sorrend, ahogy megjelenik az oldalon és akkor lehet HTML-ben rendet rakni, ami nem könnyű, mert ömlesztett, tagolatlan kódot generál a blogger – régen nem így volt. Tanuljuk újra éppen az egészet – a régi rigolyáit már ismertük, most fedezzük fel az újabbakat.

A legnépszerűbb közösségi oldal”

A Facebookkal most már hivatalosan is tele a puttonyom. Személyes FB oldalam nincs és nem is tervezem, hogy lesz. Na, ez nem csak hogy nem változott, de megerősödött bennem hogy így is marad. A FB a "túl sok átirányítás" hibát játszik velem, aminek nagyjából semmi orvoslata nincs (töröld a sütiket és próbáld újra, ha elkezd működni örülj, ha nem akkor így jártál). Több böngészővel, több gépen, ugyanezt csinálja. Ezért meglehetősen... Khmmm... Korlátozott az, hogy milyen funkciókat érek el. Mondok pár példát:
  • Nem tudok létrehozni szavazást, ami kettőnél több választ tartalmaz. Van erre kitűnő beépülő program, csak a fenti hiba miatt ugye...

  • Nem tudok FB üzeneteket olvasni. Azt látom, hogy van – most éppen – két olvasatlan üzenet, csak megnézni nem tudom őket. Ez úton kérek elnézést azoktól, akik oda üzentek. Ötletem sincs, hogy hogyan tudnám megoldani.

Az új bejegyzésről szóló értesítők legalább stabilan működnek – el ne kiabáljam – de azt külsős program csinálja, lehet hogy azért. Nem tudom, hogy valami, ami ennyire bénán működik, hogy tud stabilan a legnépszerűbb közösségi oldal lenni.

Segítsetek!

Szeretnénk úgy időzíteni a blogon megjelenő postokat, hogy azok el is jussanak hozzátok. A forgalmi adatokból úgy tűnik, hogy sokan jöttök Facebookról, tehát iszonyúan nem mindegy, hogy mikor kerülnek ki a postok, mert attól tartok, hogy – például – ha délután, vagy este nézitek a Facebookot, akkor a délelőtti értesítők már nem jelennek meg, vagy átlapoztok felettük. Tehát:

Ha bármi kérdés, észrevétel, ötlet, tényleg bármi van, kérlek írjatok, csak ide kommentbe, ne a Facebookra, mert - mint fent - nem tudom olvasni az ottani üzeneteket!

1 megjegyzés:

somytomy írta...

Hozzászólásban írom le, mert a szavazásban nincs olyan opció, hogy "bármikor/összevissza" :-)