2007/12/08

Hamleys – A világ legjobb játékainak boltja

A héten villámlátogatást tettem Londonban, és egy erőltetett menet árán elloholtam abba a játékboltba, ami nem szerényebb szlogent választott magának, minthogy „a világ legjobb játékainak boltja”. Hát... A Hamleys tényleg nagy. A Hamleysnek tényleg van egy spéci hangulata, de a Matchbox kínálatuk szégyen. Az egykor patinás brit márka egy szerény sarkot kapott, a Minichamps, Corgi, Hot Wheels maga alá temeti a kínálatot, ami kicsivel sem nagyobb, mint mondjuk egy Tescoban itt nálunk. Az árak? Nos, 1-75 sorozatot nem érdemes hozni kintről, mert nagyjából kétszer annyiba kerülnek, mint itthon. Viszont semmi érdekeset, extrát nem láttam kint, ugyanaz a kínálat mint nálunk, amit a bécsi Mariahilfer strasse is lazán lepipál. Ha már itt tartunk, akkor eddig a legjobb árakat Németországban láttam, 90 eurocent volt az 1-75 sorozat egy számomra ismeretlen hypermarketben. Viszont az 5-ös csomagok annyiba kerülnek, mint itthon, hoztam is kettőt. Hogy ezek mikor kerülnek fel az oldalra, nem tudom, mert nagyon utálom, hogy roncsolás mentesen nem nyithatóak – pontosabban rá kéne jönnöm, hogy ezt az ördöglakat feladványt hogy lehet megoldani.

Visszatérve a Hamleys-re: Viszont nagyon szép a Corgi és Minichamps kínálat! Nem érdekelnek ezek a léptékek, sem ezek a típusok, de ami szép az, szép! Zoli vágyott Ford Escort IV-re. Nos, érdemes megnézni a Minichamps-nél! Négyajtós nincs, I-III viszont van és van Cosworth, amiről viszont nem tudom, hogy minek számít.

Viszont, hogy hogy múlik el a világ dicsősége: A Corgi is gyártat a RealToy-al! Nézzétek meg a mellékelt képet és hasonlítsátok össze a Fast Lane Superliner tartalmával! De ugyanez ismerős lehet innen is.

Real Toy, mint Corgi Wheelz. Jajj, de jó! Tesco márkanévvel ugyanez sokkal olcsóbb.

Nincsenek megjegyzések: