2023/12/31

Super Mini Metall Auto Oil Tanker (Yat Ming) – Újabb már majdnem Matchboxnak látszó tárgy

Ha már idén szentestére egy karácsonyi témájú hármas csomagot mutattunk, akkor Szilveszterre valami... Hát ha nem is vicceset, de legalábbis szokatlant tartogatok, ez úttal még a haszonjárműség is megvan, ha már vasárnap van.

A Matchboxok – és más gyártók termékeinek – illegális másolásának a mi földrajzi koordinátáinkon hagyománya van. Azonban a szándékos hamisítás, Matchbox emblémával megpróbálni eladni valamit ami nem az, egészen ritka.

Ez utóbbi egészen kifinomult módjával próbálkozott az a gyártó, aki a Matchbox klasszikus, „ablakos”, kék-Superfast dobozainak a dizájnjára nyúlt rá és abba csomagolta a termékét.

Porsche kolléga valamelyik börzén fotózta ezt az érdekességet: Hogyan, hogyan nem a kisautó gyártója ismét – lásd az előző linket – a Yat Ming! Az ő terméküket csomagolta valaki ilyen „ismerős” dobozba. Amúgy a kisautó nem is rossz.


 
Ugyanennél az eladónál volt bontott példány is - más színben ugyanebből. "Made in China".

Megtaláltam az eBay-en bontottan, nevesítve ugyanezt – a következő képek mind erről az internetes piactérről származnak.

Az egyetlen eltérés, hogy ezen még "Made in Hong Kong" olvasható. Amit porsche talált azon már felülírták ugyanezt Kínával.





 

Nincsenek megjegyzések: