2023/12/04

Matchbox MB-12 1966 Dodge Charger

A Matchbox tavaly dobta piacra az elsőgenerációs Dodge Charger értelmezését. Akkor kihagytam, de az idei, hetvenedik évfordulós festéssel már nem tudtam neki ellenállni.

Az első
Az elsőgenerációs Dodge Charger nem egy csúnya autó, de valamiért nem mozgat meg bennem semmit. A második generációs-, „Lee Tábornok” Charger a legenda, nem véletlenül mintázta meg gyártók sokasága és halmozzuk mi is. Veterános körökben sincs akkora nimbusza az elsőnek, mint a másodiknak, ezért nagyjából csoda számba megy, hogy van itthon ilyen gyönyörűen felújított veterán, mi több, a TotalCar bemutatta. Ács Tibi nem a kedvenc autós újságíróm, de kimerítő részletességgel ír a típusról, annak reklámkampányáról és a konkrét autó felújításáról is. Érdemes átkattintani, ilyen kaliberű típusbemutató igazán ritka!












 
A magam részéről az évjáratpontos katalógust – a Matchbox az 1966-os, premiermodellt mintázta meg – és egy tévéreklámot tudok hozzátenni – a TC cikkben ott a magyarázat hozzá, hogy ki ez a hölgy és miért teszi amit.


Évfordulós
2022-ben MB-51-ként debütál az ős-Charger, „Lee Tábornok” narancssárgában. Szép, részletes festést kapott, de kihagytam – mint mondtam, nem mozgat meg bennem különösebben semmit a típus. Viszont az idei, hetvenedik évfordulós festéssel – a részletekért kattintsátok le a vonatkozó tag-et a címkefelhőben – már levett a lábamról.

Szép a nózija és nem a festéktől.

A hetvenedik évfordulós festés is jól áll neki és a kerékválasztás is tetszik.

A hátulja kiemelkedően jól sikerült!

NRFB

Nincsenek megjegyzések: