2013/03/13

Átalakítások: Matchbox MB-20 Range Rover, született Police Patrol

A szokásos "kéklámpátlanítás" metódusát vittem véghez ismét. Mit tehet a szegény Range Rover rajongó, ha csak különböző rendeltetésű és színű villogós variációkat találhat a kínálatban, de neki civil verzió kell? Megszűntet! Police Patrol nevet, villogót, „párás” ablakot, hivatalos színezéseket, majd csinál belőle egy valósághoz közelebbi kinézetű változatot. A típusismertető több helyen is olvasható, így erre most nem térnék ki részletesebben.

Itt is ott is megcsillan a napfény
A példányunk szembesül előző életének sorstársával


Persze volt rendőrségi Range Rover a valóságban is, ez kétségtelen. Mindazonáltal meglehetősen nagyzolásnak tűnik, egy luxus terepjárót járőrkocsinak használni és utána erről megmintázni egy kisautót. Olybá tűnik ez alapján, mintha csak ilyen változat létezne. Pedig ebből is sok verzió és sokfajta felépítmény készült az alvázas szerkezetének köszönhetően. Sokkal többet jártak ezzel a típussal az arisztokrácia tagjai, jól menő hölgyek és urak vadászni, piknikezni, golfozni de akár partykra is. Mert arra is alkalmas volt. A kalandkedvelők is szerették használni. És gondolom az alvilág is szerette, mert ők szeretik az ilyen robusztus, sokat mutató kocsikat, amivel még árkon bokron keresztül is lehet meg lehet lépni adott esetben. 

A befoltozott lyuk alulról és felülről nézve
Ez a darab műanyag sok minden már csak nem ablak és nem villogó
Magas építésű, ez kétségtelenül látszik innen

Nos, az én autóm ilyenné alakult át. Ehhez átalakítottam az ablak-villogó panel maradékát, és befedtem a lyukat a tetőn. A csiszolással a tető mintázatát merevítését jelentő erősen eltúlzott árkok is megszűntek. Ilyen volt az eredetin is, de jóval szerényebb méretben. Nekem annyira nem tetszett, így hamar túlestem rajta. A sötétkék színezést azért választottam, mert a tervezett sötét ablakokkal együtt a maffiózós hatású, megfélemlítős kinézetű, autóstársrémísztgető böhöm terepjárót akartam megjeleníteni. Ehhez jön hozzá a kissé feltűnőbb mintájú csillogós krómfelni. Az összhatás így már teljes. Reszkethet a többi közlekedő.

Különösebb módosítás nem volt a kocsin, hacsak a tengelyek rögzítésének újrakészítését nem említjük. Remélem, hogy ezzel az átalakítással egy újabb színt vittem a Matchbox Range Roverek világába. Talán az itt ritka civil változatok egyikét sikerült megalkotnom.

Két konkurens gyártó kisautója között kiemelkedve
A Range Rover sor
Itt látszik jól a korai Range Roverekre jellemző nagy hasmagasság, relatíve vékony kerék és robosztus felépítmény
Érdekes a szélvédők hajlásszögének összehasonlítása
A sötét szín, sötét ablak ezúttal nem sugároz semmi pozitív érzést
Szinte világítanak a hátsó lámpák
A sor tagjai itt hátulról is összehasonlíthatók
Rabló és pandúr?

2 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Nekem ez tetszik. Főleg a kerék miatt - amiről épp írtam. Gratulálok!

wmormo írta...

Stílushoz a forma 8-)