2013/03/28

Átalakítás: Hot Wheels - BMW 2002

Igen, sokadik bőr ugyanarról az autóról, de jelen esetben ez talán egy bocsánatos ápdételés mivel egy BMW 2002-ről van szó! Ami egy etalonautó számomra. Amellett meg nem is igen létezik ebben a léptékben más gyártótól. Ezen túlmenően, soha nem lehet elég belőle, mert ez egy olyan autó. Mivel már volt szó a fehér változatról, a narancs változatról a kékről és a zöldről is, most egy egyedi dekorációjú verzió kerül a reflektorfénybe.

02

Történeti rész átugorva, hiszen mindenki tisztában van már vele. A kocsi itt is a kissé béna dekorációval gurult hozzám. Nagyon bántotta a szememet, mert se nem volt pontos, se nem volt korhű, de még csak szép és autentikus se. Könnyű volt emocionálisan szabadulni tőle, bár egy zsír új kisautóhoz hozzányúlni nagy bátorság minden esetben. Kiváltképp ha ez egy BMW 2002.

A dekor acetonos (A körömlakklemosó acetonmentesnek hirdeti magát nagy büszkén, de mégis lehozza az acetonnal oldódó festéket is. Lehet, hogy egy fél molekulát odébb tettek benne és már nem acetonnak hívják hivatalosan? Lényeg, hogy a mi céljainkra is megfelel.) eltávolítása után egy fehérnek tűnő autót kaptam. Közelebbről nézve egy egészen halvány törtfehér gyöngyházfényt vélek felfedezni a tiszta fehér helyett. Ez nem baj, de úgy tűnik csak a dekor eltávolítása után adja ki magát igazán.

Csupaszon, kissé gyöngyházfényben

Ez a kereklámpás, korábbi verzió

A dekoráció megtervezésénél a BMW Motorsport színei adják az alapmegjelenést, illetve igyekeztem a korhű logokat alkalmazni. A dekoráció nem másolása semelyik létező autónak, viszont az ilyen szín összeállítású csíkozással rengeteg féle verzióban találkozhatunk a 02-eseknél is. Itt csak egyre kell nagyon ügyelni: nehogy a konkurens szponzorok matricái szerepeljenek egy azonos autón.

A matricázáson túl a kerekek küllőzését is kifestettem illetve a hűtőrácsokat, lámpákat, kilincseket a kívánalmaknak megfelelően. Azt hiszem ennél többet nem is érdemes foglalkozni az átalakítással, a képek önmagukért beszélnek.

Talán innen jön a "cápaorrú" jelző, ha jól megnézzük
Harci díszben
A jellegzetes BMW sportszínekben
A lökhárító maradt, de nem olyan feltűnő
A kerekek nagyon ütősek
Versenyre érkezve

2 megjegyzés:

Andrew0807 írta...

Ez nagyon baba lett! Grat!

wmormo írta...

8-)
Ez a kocsi megérdemel egy ilyen külsőt.