2013/02/17

Matchboxon kívüliek: Global Way Shares Limited – Iveco Stralis (?) Auchan Kamion

Nyafogtam én itt a Convoytalanság felett, aminek újabb tünete ez a beszerzés. Egyetlen mentségem, hogy iszonyú olcsó volt!

Global Way Shares Limited aka. Guangzhou Chang Sheng Toys Manufactured Co. Ltd. (sic!)
Szóval az úgy volt, hogy karácsony után csapáztunk a madarasteszkóban és elém állt ez a holmi. Láttam én már akkor is hogy fémet csak nyomokban tartalmaz, abban is több metál van, amikor Pataki Attila mulatós slágereket énekel, de mivel meglehetősen Convoy közeli méretarány, én bizony rákívántam, amikor érzékeltem, hogy mindössze 300 jó kis válságforint. Az elkövetője az alcímben szereplő nevű társulat, akik annyira komoly manufaktúra, hogy a saját nevüket sem tudják leírni – vagy a fejlécüket ugyanaz a csávó csinálta, mint aki ezt a cégtáblát. A weboldalukon rengeteg érdekes termék van, a pofátlan koppintás és az ipari hulladék közt, mindenféle szórásban, ennek a holminak konkrétan ez a lapja.

Minek nevezzelek?
Azt egészen konkrétan nem tudnám megmondani, hogy mi akar ez lenni, de gyanítom ez lehetett a gyártó szánédka is – megspórolva a licencdíjakat. Nekem leginkább az Iveco Stralist adja ki – a nyilvánvaló eltérések ellenére is – és persze nem vetélkedhet egy olyan minőségű holmival, mint ez itt. Tényleg mindene műanyag, kivéve a fülkét és hát... Szóval büdös is szegény, az a bizonyos nagyon olcsó műanyag szaga van, ami persze csak a dobozából kibontva derül ki róla. Gyerek kezébe nem adnám, mert másodpercek alatt szilánkos törést tudna neki okozni bármelyik gyerkőc a rendeltetésszerű használat közben. Nézegetni pont jó, meg – vessetek meg – nekem nagyon tetszett, hogy egy olyan hipermarket logóját viseli, ahová be szoktunk térni vásárolni.

 Nagyjából bármit bele lehet magyarázni, de szerintem Iveco Stralis.
 Sokkal nevesebb gyártók sokkal drágább termékeivel szemben ennek VAN beltere és NEM PIZZA a kormánya!
 Van aláfutásgátlója, de sajna nagyon-nagyon műanyag szegény. Olcsósága ellenére kerékdonornak is csak olyasmihez ajánlom, amit nem szándékoztok tologatni. Ja, igen! Madarasteszkó színekben.
 Szét lehet őket kapcsolni. A félpót vonószemével nem sokat vacakoltak, egy csavar az, ami egyúttal össze is tartja az alvázat a felépítménnyel.
 Azért a hátsó ajtók lespórolása még ebben az árfekvésben is az ultraciki kategóriában indul.

1 megjegyzés:

alecwolf írta...

A Tecsónak is volt hasonlója - RealToys gyártmány, egy nagyságrenddel igényesebb. Még talán elérhető itt-ott :)