2013/02/02

Matchbox másolatok: Heavy Metal

Andrew0807 kolléga sasszemét dicséri, hogy Budapest Rákóczi útjának egyik – ha nem az egyetlen – játékboltja kirakatában kiszúrt egy gyanúsan, MB-57 Mission Helicopternek látszó tárgyat. Akkor nem készült fotó, de én a napokban arra jártam és folytattam egy kis ipari kémkedést.

A kollégának száz százalékig igaza volt, a kirakatban látható dolog, az bizony egyértelműen a Kék Villámnak látszó Matchbox másolatának tűnik. Az üzletben pont a kassza előtt helyeztek el egy kartonnal a Heavy Metal kisautókból, úgyhogy azt nem tudtam lencsevégre kapni, meg érdemben átvizsgálni sem, hogy van-e még benne Matchboxnak látszó tárgy, de egy polcon árválkodott egy szóló darab is, ami kiköpött, 2006-os Matchbox MB-27 Flame Tamer / Fire Engine / Ladder Truck.

Ha nem sajnálnám rájuk egy igazi Matchbox árát – fele ennyiért elhoztam volna –, akkor kíváncsiságból ezt a kettőt biztos megvettem volna összehasonlítás végett, mert már láttunk olyat, hogy a kópia hozta egy Matchbox minőségét. Sajnos a fenti okokból a gyártót sem tudtam lelesni a dobozról.

Megfordult a fejemben, hogy esetleg a Mattel értékesítette a szerszámokat és a Heavy Metal tulajdonképpen hivatalosan készíti ezeket. Ilyet más gyártótól már láttunk, a Mattel is csinált olyat, hogy felvásárolt cég termékét illesztette a saját termékvonalába, de a fordított esetre én nem tudok példát. A tűzoltóautóból – legalábbis a Wikia szerint – 2010-ben jelent meg utoljára Matchbox, tehát akár elképzelhető is lenne a dolog, de a Mission Helicopterből még a 2012-es 1-100 szériába is került, tehát ebből okoskodva ezt szinte bizonyosan kizárhatjuk.

Ha láttok ilyeneket és van módotok fotót készíteni róluk – azért kellemetlen helyzetnek még véletlenül se tegyétek ki magatokat –, akkor várjuk a beszámolókat Heavy Metal ügyben!

 Andrew0807 kolléga ezt szúrta ki a kirakatban.
 Jó szeme van, ez tényleg kiköpött Matchbox MB-57 Mission Helicopter.
 A telefonom nem a legjobb makrófotózásban, de egy kapásból készült kémfotónál talán megbocsátható, hogy a minősége elég gyatra. A lényeg azonban látszik, miszerint ez, egy 2006-os Matchbox tűzoltóautó másolata.
A Wikia képe magáért beszél! Még a létra szerkezete is kiköpött ugyanaz.

2 megjegyzés:

Andrew0807 írta...

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110120124436/matchbox/images/3/31/MB-27_Fire_Truck.jpg

Itt még a kerék is stimmel. Alatta a Jeep is Matchbox kópiának tűnik. Legalábbis a kerék.

Sam. Joe írta...

A Jeep szerintem nem az. Ugyan a kezemben nem volt, de mások az arányai a Matchboxhoz képest - nyújtottabb -, illetve az ülések mögötti rész sem stimmel a belsejében.