2024/04/05

Hot Wheels Bone Shaker

Az nem újdonság a Hot Wheels háza táján, hogy készül kizárólag multipakkba szánt kiadása egy-egy modelljüknek. Az viszont már nincs kőbe vésve, hogy az egy hármas-, vagy tízes csomagba kerül-e. Sőt! Van olyan is, hogy mindkettőben előfordul a "multipakk exkluzív" verzió.

Csontrázó
Meg voltam róla győződve, hogy írtunk már részletesen a Hot Wheels eme ikonikus kisautójáról. Tévedtem! Említve volt, hiszen a 2009-es Super Treasure Hunt kiadása szolgáltatta a kerekeket a Matchbox Ford rodom átalakításához, ami sajnos nem igazán úgy végződött, ahogyan szerettem volna. Akkoriban minden szívfájdalom nélkül fúrtam szét, hiszen sokkal gyakrabban futott bele az ember STH kivitelbe, illetve nem is igen gyűjtöttem azokat, a kereke viszont tetszett. No, de kicsit elkalandoztam! Larry Wood munkája a Ford A model pickup változatának kőkemény hot roddá alakítása. Leghangsúlyosabb jellegzetessége, hogy a hűtőrács helyét egy hatalmas koponya foglalja el. Az első lámpákat is "kezek" tartják a helyükön - innen a név.

2006-ban jelent meg az első változata, kalózzászló színben és dekorációval. A nyitott fülke után 2010-től készül zárt fülkés változatban is, de van olyan verziója, ahol a koponyát Joker arca váltja. Ezek rengeteg színvariációja mellet különféle változatokban is készült. A teljesség igénye nélkül: terepsített (Baja), Monster Jam, Monster Jam vontató, McDonald's műanyag modell, kamion, nagy méretű hátrahúzós, távirányítós, Carrera Slot pályára való, Mega Blocks építőjáték és még amit kihagytam.

Szóval gyakorlatilag minden témakört lefed, amit csak kínál a Hot Wheels. Vétek lenne nem említenem az életnagyságú kivitelét, amit oly sok másikkal együtt az Action Vehicle Engineering készített el 2011-ben. Így néz ki:

Az utazási komfortja valószínűleg nem hazudtolja meg a nevét


A farkas
Nemrég került a kezembe a szokásos péntek esti bevásárlás közben egy hármas csomag, ami főként a fekete Porsche miatt volt számomra érdekes, de persze nem tudtam levenni a mentazöld Bone Shakerről a szemem, főleg ezzel a farkas grafika az oldalán vonzotta a tekintetem!
 
Tulajdonképpen azt kell mondjam, hogy tetszik, ráadásul a dekoráció többi része is illik hozzá, kicsit koszos, kopottas külső, a versenyzéskor felfestett kategória és nevezési szám imitáció is jól passzol hozzá, simán el tudom képzelni a sós sivatagban sebesség hajszolása közben. A kerekek is nagyon jól illenek rá és az sem volt rossz döntés, hogy ezt a "sötét krómot" használták.
 
A farkas motívumot azonban nem tudtam hova tenni, azt hittem valódi rajzfilmes figura, így hát rákerestem és az Orange Track Diecast bejegyzésénél találtam magam. Ahogyan arról korábban már nálunk is volt szó, a Hot Wheels berkein belül nem ritka dolog, ha egy dolgozó neve rákerül valamelyik kisautójukra. Most is ez történt! Craig Callum - design manager és maga is designer - volt az "áldozat", aki mind a hot rodokat, mint a motorkerékpárokat is szeretni. Emellett a régi rajzfilm figurákat is kedveli, azok stílusában festette a bukósisakjára ezt a hosszú nyelvű farkast és a 43-as számot is megtaláljuk mellette. Ezáltal a dekoráció minden eleme Craigre utal. Az, hogy ilyen személyes története van, attól szerintem még szerethetőbb ez a Bone Shaker. Olyan, mint ha valaki csinálna magának egy egyedi példányt otthon, csak itt éppen már a "gyárban" megteszik ezt helyette, köszönhetően Andrés Andrieu grafikusnak.

A jellegzetes koponya alakú hűtőrács
Telitalálat minden részletében
Hátulra is került némi részlet
A plató csak a tanknak és az akkunak ad helyet
Ez ebből a hármas csomagból való
Másnap kollégám egy tízes csomagban is látta (persze a Porsche miatt küldte :-)

Nincsenek megjegyzések: