2024/04/22

Matchbox 1996 Fire 5 pack Chevrolet Ambulance

Ahhoz képest, hogy mekkora kedvencünk, nem olyan régen foglalkoztunk először a Matchbox Chevy mentőjével. Hosszú távon ígérhetek még belőle verziókat, mert tényleg nagy libling, gyerekként mindig szerettem volna ilyet az „utálatos” Stretcha Fetcha helyett, porschénak meg egyenesen volt is.

Amit ebben a postban láthattok, az egyik legszebb festésének tartom. Ha a motívum ismerős, az nem véletlen, mert ugyanazt vitték tovább, mint amit az 1994-es Fire 5-packban is használtak. Kiemelkedően jónak találom és most hogy e sorokat írom, rá kellett ébrednem, hogy kívánom ezt a 96-os szettet is.

Az én Chevy Ambulance példányommal egyértelműen játszottak és bőven visel harci sérüléseket sajnos. Ez a festés abban a tulajdonságában is kívánatos, hogy azon kevés verziók közé tartozik, aminek színezve vannak a hátsó ajtajai a karosszéria színére. A legtöbbnél egyszerűen fehéren hagyták ezeket, ami nagyon nem néz ki jól azokon, ahol a kaszni nem fehér.

Az én példányomat rendeltetésszerűen használták és ez látszik is rajta.

Nem véletlen, ha ismerős ez a motívum! Az 1994-es 5-ös pakkban kezdték el használni - link arra fentebb.

Nagyon jól sikerült, minden idők egyik legjobb festésének tartom a tűzoltós tematikában a Matchboxnál.

Azon kevés Chevy Ambulance verziók közül való, ahol a karosszéria színére fényezték a hátsó, műanyag ajtókat.

És igen, volt olyan, hogy a Matchboxnál tudták ugyanolyanra színezni a műanyag alkatrészeket, mint a fémet! Apropó fém: az alváz is az. #regenmindenjobbvolt

Ilyen 5-ös pakkból való. Határozottan kívánom! (Kép: eBay)

Nincsenek megjegyzések: