2013/09/15

Matchboxon kívüliek: Maisto Chrysler PT Cruiser

Olyankor jövök rá, hogy nem mostanában kezdtem el blogolni kisautókról, amikor egy olyan verdáról írok, amivel már foglalkoztunk és visszakeresem a korábbi anyagokat róla. A PT Cruiserrel először 2009-ben foglalkoztam – atyaég! –, a blog meg mostanában múlt 7 éves – atyavilág!

Kicsit sárgább...
Az eredeti autóval kapcsolatban a korábban leírtakhoz képest nincs sok mondanivalóm azon túl, hogy változatlanul tetszik és akár mindennapi járós autónak is elfogadnám, meg hogy azóta a Chrysler majdnem csődbe ment, de megmentette a Fiat. Szóval ezt a részt bátran átugorhatjuk, mert az eredeti bemutatóját már akkor is outsource-oltam Winkler Robinak. (Juszt se teszek ide linket, kattintsatok át érte! Lekattintáslotyók vagyunk, ez van!)

A Maisto PT Cruiser értelmezése Tommi kolléga istállójából igazolt át hozzám és azt hiszem sejtem, hogy ő miért nem tartotta érdemesnek arra, hogy megtartsa. Az inkább mennyiségi, mint minőségi gyártó Maistóról már sokszor megírtuk, hogy el tud sülni a kezük, ha nagyon akarnak – mi több a Trabant 601 értelmezésük meg egyenesen hiányt pótol. Hát most nem sült el! A PT Cruiser külsejével semmi bajom sincs, sőt! Olyan részleteket is kialakítottak rajta, amit manapság sokkal nevesebb gyártóknál is festékkel szokás elintézni, ahol meg festéket használtak, azzal sokkal nevesebb gyártók egyáltalán nem szoktak foglalkozni. Az öntvény jóindulattal is csak jó közepes, az ablaknyílások itt-ott egészen csúfra sikeredtek. A kanárisárgához ezek a krómkerekek szerintem kifejezetten jól mennek, még azt is megkockáztatom, hogy tetszik. A beltér hiányát a teljesen átlátszatlan ablakok hivatottak palástolni, ami nagyon sokat levon az élvezeti értékéből. Csak az menti meg, hogy szerintem az, aki egy ilyen színű PT Cruisert vezet, az simán képes arra is, hogy ilyen átlátszatlan gengszterfeketére matricáztassa az ablakait – például az én sógorom pont ilyen srác.

A Maisto PT Cruiser amúgy viszonylag nagyocska. Sohasem voltam jó az ilyesminek a megsaccolásában, de a közelmúlt postjaiból még az asztalomon ácsorgó járgányokhoz hasonlítva úgy 1:58 körülire saccolom. Nem a legjobb teljesítménye a gyártónak, de míg nincs más Chrysler PT Cruiser az 1:64 közeli méretarányban addig ennek is örülök.

 Az első, ráncfelvarrás előtti PT Cruiser. A Maisto ezt mintázta meg és nem vétett olyan hibákat, amiket az olcsó játékszer kategóriában volna képem nekik felhánytorgatni.

 Egy pici festéket én még igényelnék ide-oda, de az látszódna az árán is.
 A teljesen átlátszatlan szélvédő fedi el a beltér hiányát. Kár érte, bár ebben a színösszeállításban teljesen hihető.
Ne vegyük észre, hogy hová került az a hátsó ablaktörlő és akkor nem fáj.

6 megjegyzés:

Tommi írta...

Azért vándorolt Hozzád, mert nekem van egy másik példányom. :-)

Andrew0807 írta...

Én már rádsóztam egy jobb PT-t emlékeim szerint. ;)

Tommi írta...

Az is igaz, hogy van egy Motormax gyártmányú PT-m is, de Maistoból is van még egy, ezért került eladósorba (majd landolt Joe-nál) ez a sárga. :-)

Andrew0807 írta...

TSZA-nál túrtam ki egy kék motormaxot emlékeim szerint Joe-nak.

Tommi írta...

Tényleg. Még tavaly az utolsó börzén. Azon valami cukorkás, vagy milyen minta van. :-D

Sam. Joe írta...

Annyira ciki, hogy sokkal jobban tudjátok, hogy mi van meg nekem, mint én... 8-)))