2012/01/06

Hogy volt? 2011


Valahol azt olvastam, hogy az év végi összefoglaló készítése modoros dolog, de egyrészt pont nem érdekel, hogy más mit gondol, másrészt pont arról a kifejezésről, hogy „modoros” gondolom azt, hogy a legmodorosabb dolog a világon. Így vagy úgy, mint e blog alapítója úgy gondoltam, hogy egy évértékelő visszatekintés nem árthat.


Számokban röviden
Szerintem olyan, hogy „érdekes statisztikai adat” egyszerűen nincs, ezért igyekszem a lehető legkevésbé unalmasakat és érdekteleneket rátok zúdítani a darabszámokkal mérhetőek közül.

Tavaly 196 post született, ami úgy hetvennel-nyolcvannal kevesebb, mint az előző két évben, de ezt egyáltalán nem gondolom minőséget kifejező adatnak. Elég, ha csak azt nézzük, hogy két-három évvel ezelőtt még elég sok „Médiatámogató” post került ki az oldalra, aminek a szerepét azóta teljes egészében átvette a hasonló nevű automatizmus a jobb oldali hasábban. Ezért úgy gondolom, hogy a „kevesebb több”, az a 196 zömmel velős olvasnivalót jelent. Ugyanakkor nem vagyok elégedett ezzel a számmal, én személy szerint sokkal többet szerettem volna a hobbimmal foglalkozni, de az élet közbeszólt, sajnos úgy alakult, hogy magánéleti okokból sokszor nem volt ihletem írni még akkor sem, amikor éppen időm lett volna.

Még januárban a számláló – ami nem egészen a blog kezdetei óta működik – elérte a 150 000-et az egyedi látogatók számlálása közben. Közben már a 200 000-et is jócskán átléptük, de igazándiból ennek nem tulajdonítottam akkora jelentőséget, majd a 500 000-nél örülünk majd megint. Szeptemberben került ki az ezredik post és ezt ünnepelendő megjelentek nálunk a letölthető kisautós háttérképek.

Mérföldkövek
Ami az év fontosabb eseményeit illeti, szürkülő emlékeim közül azt sikerült előrángatnom, hogy februárban kezdtek érkezni az első szomorú hírek a Matchbox jövőjéről. Májusban csatlakozott hozzánk Andrew0807 és Tommi. Ugyanebben a hónapban indult a Facebook oldalunk. Nekem lábrázásom van a közösségi oldalaktól, ami látszik is a Facebook aktivitásunkon, jellemzően ugyanis egy automatizmus dobálja fel az új postjaink címeit és néhány sorát, ez pedig a marketinghez értők szerint nem szerencsés. Persze amikor magára a blogra sincs elég energiánk, akkor nyilvánvalóan nem a Facebookot fogjuk simogatni.

Mindig egyfajta melegséget indukál a szívem környékén, amikor olyan levelek érkeznek, amiben a blog olvasói számolnak be valami olyasmiről, amiről úgy gondolják, hogy más kisautószexuálisok figyelmére is érdemes. Ilyen „olvasói post” is több született ebben az évben, mint korábban bármikor. Nevesítve Sartana Matchbox dobozai, a Corgi Mini Motor Kits Zsolttól, Márk Corgi gyűjteménye és Viktor Hot Wheels Ford Stake Bed - Matchbox M-9 kombója.

Nem számoltam meg, de szerintem abban is rekordot döntöttünk, hogy soha még ennyi „nem Matchbox” kisautó nem volt még nálunk, úgyhogy akár le is cserélhetnénk a cégérünket, de az okok ismertek. Azért elég komolyat változott az ars poeticám a kezdeti „engem, csak a Matchbox érdekel” óta.

Best of bütykölés
Ebben az évben messze több átalakítással és felújítással foglalkozó postunk született mint bármikor korábban – ha jól számoltam, akkor 19 darab –, ami abszolút a többiek érdeme. Ebből az alkalomból én ezennel meg is szavaztatnám 2011 legjobb bütyköléses postját. Azért pont ezt, mert én nem vagyok érintve az ügyben, hiszen legendásan béna vagyok az ilyen fúrás-faragáshoz, minden ilyesmi a többiek érdeme. Mivel én sem tudnék egyetlen legjobbat kiválasztani a több zseniálisan jó közül, ezért tőletek, olvasóktól sem várhatom el ugyanezt. Kérek tehát mindenkit, hogy a kedvenceit jelölje a szavazógépben! A 2011-es, átalakításokról és felújításokról szóló postok időrendi sorrendben:
Hova?
Az évösszegző végén jogos a kérdés, hogy hová. A válasz csak annyi, hogy tovább. Nem ígérhetek semmit, de ez egy remek hobbi, amit eszünk ágában sincs félrehajítani.

Melyek voltak a kedvenc bütykölős postjaitok 2011-ben?


Matchbox Chevy K-1500
  9 (52%)
 
Polistil Renault 12
  4 (23%)
 
Hot Wheels Ford Mustang
  0 (0%)
Hot Wheels Ford Mustang Convertible
  1 (5%)
 
Hot Wheels Purple Passion
  1 (5%)
 
Hot Wheels Peugeot 505
  0 (0%)
Hot Wheels Mercedes-Benz 280sl
  3 (17%)
 
Matchbox GMC Wrecker
  8 (47%)
 
Hot Wheels DeLorean DMC-12 időgép
  6 (35%)
 
Matchbox Ford Model A
  5 (29%)
 
Matchbox Volkswagen 1600TL
  1 (5%)
 
Matchbox Peterbilt Cement Truck
  4 (23%)
 
Hot Wheels Nissan Skyline H/T 2000GT-R
  8 (47%)
 
Maisto Trabant 601S
  1 (5%)
 
Siku Volkswagen Transporter T2 DoKa egyik
  2 (11%)
 
Siku Volkswagen Transporter T2
  1 (5%)
 
Siku Volkswagen Transporter T2 DoKa másik
  2 (11%)
 
Siku Mercedes-Benz E230
  3 (17%)
 
Matchbox Škoda 130 LR
  7 (41%)
 

Szavazatok száma: 17

3 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Jó volt, én is terveztem valami ilyen visszatekintést írni, de elvitt az ár. Viszont én a Maisto Civicre akartam volna szavazni, de azt nem találom a listában...

porsche írta...

A Civic az a 2010-es év termése volt, igaz eléggé a végén.
http://matchboxmemories.blogspot.com/2010/12/felujitas-maisto-honda-civic.html

RÁJEN írta...

Ááá, így már értem. Akkor is! :P