2011/12/18

Átalakítás: Siku Mercedes Benz E230 (W210)

Az elmúlt néhány hónapban elég sok patkány/HoodRide stílusban átalakított kisautót mutattunk a blogon. Én sem maradok ki a sorból, mivel a címben említett Siku Benz is ezt az irányzatot követi - mentségemre szól, hogy van egy bontatlan példányom is ebből a kisautóból, ha nem lenne, akkor nem készült volna el ez az átalakítás. Mivel Andrew még nem képzett ki rozsdaimitáció létrehozásából, így ez az autó koptatott, javítófestékes, karosszériaelem-cserélt lett.

Az igazi attrakció az általam létrehozott tetőcsomagtartó, amit egy fogpiszkáló és három gyufaszál segítségével készítettem el. A fogpiszkálóból két, azonos hosszúságú darabot faragtam, majd a tetőre ragasztottam makettragasztó segítségével. Ez után a három gyufaszálat is azonos hosszra vágtam, majd hosszában is kettéfűrészeltem őket, így alakultak ki a lapos deszkák, melyekre innentől bármit fel lehet pakolni.

A festést természetesen még a tetőcsomagtartó "felszerelése" előtt készítettem el. Semmi extra igazából, csak a két matt fekete cserélt karosszériaelem, illetve a kopott/javítófestékes részek térnek el az eredeti sötétkék színtől, valamint az első lökhárító alsó részén is látható piros-fehér sraffozás. Ez utóbbit nagyon egyszerűen sikerült kiviteleznem. Az eredetileg fekete műanyagot fehérre festettem, majd miután megszáradt, egy piros, alkoholos tűfilccel megalkottam a csíkokat.

A kiindulási alap.
Műtermi fotó Nr.1
Műtermi fotó Nr.2 - ezeken még nem véglegesek a koptatott/javítófestékes részletek.
Rakományként egy kerékpár.
Kerékpár másképp.
Nekem szörfdeszkával is tetszik, de Andrew leszavazta.
Lopott gumikkal. ;-)
Igen, valóban egy fűnyírótraktor, jól látjátok.
Eredetileg ilyen kereket szántam alá, de nem találtam megfelelően széles tengellyel, úgyhogy maradtak az eredetiek. Emiatt ültetve sincs, mivel nem szedtem szét.

6 megjegyzés:

porsche írta...

Nekem tecc így is, de hiányolom a porig ültetést ;-)

somytomy írta...

Egyértelműen fűnyírótraktor. Egyébként a sraffozást milyen ötlettől vezérelve csináltad?

Sam. Joe írta...

Lomimobil. Zseniális.

Andrew0807 írta...

Nekem is hiányzik az ültetés. A Matchbox felnire még még mindig lehet azt mondani, hogy minden autónak jól áll!

Tommi írta...

somytomy: Láttam egy kettes Golfot, aminek így volt megcsinálva az első lökhárítója. Megtetszett, gondoltam jól fog állni a Benznek is.

RUSSIANBOY írta...

Szerintem nagyon faja azzal a MB féle kerékkel.Esetleg egy Chevy Van tengelye elképzelhető hogy passzol alá mivel az ugy figyeltem meg szélesebb mint a többi.