2011/06/09

Átalakítás: Hot Wheels '65 Ford Mustang Convertible

Tommi már említette az első Group Building kihívást, aminek alanya a Ford Mustang lett. Én is egy '65-ös példányt használtam fel, de a nyitott tetejű változatot - aminek a Super Treasure Hunt változata már szerepelt e lapokon. Mivel semmilyen megkötés nem volt, így azt csináltam, amit a legtöbbször: lepusztítottam egy kicsit.

Ám kipróbáltam rajta egy pár új dolgot is. Mivel nyitott, valamint a motorháztető is nyitható, kezelésbe kellett vennem a belteret és a motorteret is. A leginkább feltűnő változás, hogy kifúrtam az egyik fényszóró helyét is, illetve meghagytam az eredeti mintát, majd azt lepusztítottam kicsit. Ezt úgy oldottam meg, hogy fültisztítóval vittem föl kromofágot a felületre és így sikerült elérnem a lepattogzást. Azután barnával és naranccsal készítettem rozsdát. A motortérben híg fekete és vörösesbarna festéket kentem föl, hogy ott is érzékeltessem az eltelt időt. A kereke Siku, ami szerintem nagyon passzol hozzá, mert volt eredeti dísztárcsa is, ami emlékeztet erre. Az első kerék viszont csak azért lett kicserélve, mert az annyira rossz állapotban volt, hogy még erre sem lett volna jó. Így egy hasonló szett egy darabja került alá. Az egyik panelt is más színűre cseréltem. Végül a puha plexinek köszönhetően lassacskán áttoltam rajta egy tengelyt (amelyik a plusz Siku kereket adta) köré pedig tűvel próbáltam „pókháló” mintát is létrehozni. Úgyhogy ez volt az egyik legösszetettebb öregítésem. Egy pár óránál így sem volt több, szerintem mégis elég valóságos lett.

Fénykorában (Forrás: southtexasdiecast.com)
Az enyém sem volt rossz állapotban. Itt már kromofágoztam.
Első kerék cserélve lett és még "csak" olajos a motortér.
Itt még csak az alap rozsdaminták.
Már rozsdázva van a motor.
Eljárt fölötte az idő.
Ez nem is kérdéses.
A trailer szerepében egy Schuco Mercedes-Benz Actros.

4 megjegyzés:

porsche írta...

Tetszik, jó lett, de szerintem a szélvédőből vedd ki azt a fémdarabot.
Egy kis szalma és madárpotty azért még mehetne rá ;-)
Ha továbbra is ennyi szabad időm lesz, akkor úgy néz ki, hogy az én Mustangom nem fog időben elkészülni :-(

Sam. Joe írta...

A fémrudat én is kivenném a szélvédőből, de amúgy faxa! Amúgy mennyivel jobban mutatnak alatta ezek a régi Siku kerekek, mint az eredeti króm-malomkerék gagyi...

pittlaren írta...

Nagyon jól sikerült, grat! A fémrúdnak szerintem is mennie kell(ene). A Siku kerék telitalálat.

Andrew0807 írta...

Oké, oké. Kivettem belőle.