2010/03/13

Matchbox MB-43 Ice Cream Cruiser

Amikor én ezt a postot elkövettem, akkor azt tudtam, hogy a jégkrémes autó igényemmel nyitott kapukat döngetek – bár a kihúzható árnyékoló miatt a Majorette változatlanul a dobogós. Arra azonban nem számítottam, hogy viszonylag hamar sikerül ilyet megkaparintani – porsche zsákolta valamelyik hipermarketben – így hirtelen felindultságból írtam egy postot arról, hogy ez tulajdonképpen egy Bedford CA – tessenek a típusismertetőhöz átkattintani az előző linkre!

Szerintem ilyen verda pont úgy kell a kínálatba, mint ahogy kukásautó, tehát ebből a szempontból telitalálat. A megvalósítás azonban... Húha... Szóval alapvetően tetszik, a formával semmi bajom. A feliratok, a díszítés rendben, de... A beltéren és a szélvédőn kívül a járgány testének úgy 90-95 százaléka műanyag! Csak a szélvédő előtti rész, az orr az ami fémből van, illetve az alváz egy része. Pont ezért ennek a modellnek a típushibája, hogy olyan, mintha kettőbe lenne törve, az orr furcsán felfelé áll – ez is ilyen –, ami annak köszönhető, hogy egyetlen ponton rögzíti egy „szegecs” az alvázhoz. Viszont ez utóbbi alkatrész pedig – manapság szokatlan módon – fémből készült, amitől a gépezet súlypontja meglepően lent van és ez kifejezetten jót tesz neki.

Szemből mint egy szomorú bohóc arca, nem?
Van benne valami az 50-es évek sci-fijeinek űrhajóiból.
A csavart, tölcséres lágy fagyi specialistája! Kicsit?! Jól látszik a műanyag és a fém alkotóelemek találkozása. Ebből sem igen fogunk találni szépen összerakottat, ezt már a tervezésnél elszúrták.
Egészen érdekes alváz, fémből!
Matchbox MB-43 Ice Cream Cruiser, NRFB.
Az első pillanattól kezdve volt egy olyan benyomásom, hogy én ezt a járgányt már valahol láttam. Aztán beugrott! Következzék itt most magyarázatként 3 perc, 45 másodperc színtiszta zseniális elmebaj:

"They have travelled the world
With the ice cream van
Their voyage, the bottom of time
They have entered the place
with the Mu Mu mate
And their children so pride
Mine as a "99"
(Bring the beat back)"

Nem állítom, hogy pontosan értem, de nagyjából:
"Ők beutazták a Világot
A jégkrémes kocsivak
Az utazásuk, az idők allja
Betértek a helyre
a Mu Mu cimborával
És a gyermekeik oly büszkék
Én egy "99"-et kérek
(Hozd vissza a beatet)"

Ez pedig a single borítója, ami a többi CD-m között figyel kiadása óta! Hát persze, hogy ismerős volt! Ez is Bedford, bár szerintem egy későbbi típus.

6 megjegyzés:

somytomy írta...

Hát én egy szót nem értettem a szövegből csak azt hogy "Bring the beat back"

Charlie Brown írta...

Hát én ezt meg se vettem. Annyira gyenge megoldás az ott az orránál, és hát a tiszta műanyag far... Pedig magam is örömmel konstatáltam a fém alvázat, ami szerintem a régi mecsaszok nagyon fontos kelléke volt, ugyanis játék közben ütközéskor sok modellnél az alvázból kialakított lökhárító viszi el a balhét, amire a mai foncsorozott műanyagoknak hosszabb távon nincs esélye.
Az öntvényei sem szépek, jól definiált, éles részletek sehol, és cserébe az eleje-hátulja még kifestve sincs.
Ottmaradt a boltban. Lőttem helyette Crawlert, Jeepet, meg ezt a szembántó lila Karmannt (ej, csak találnék még valahol egy tavalyi bilikéket...)

Zsizso írta...

...hogy egyetlen ponton rögzítik egy „szegecs” az alvázhoz...itt valami nem stimmel. Egyébként valószínű meg fogom venni, de láttam már szebb medzsót

Sam. Joe írta...

Egyetlen "k" betű többlet van, javítom, köszi!

porsche írta...

Nem értem, hogy miként tudták elfogadni ebben a megvalósításban ezt a modellt. Gondolom a nózija azért lett fém, mert az már tényleg gáz lett volna, ha az egész műanyag. Talán a tölcsérek elhagyásával lehetett volna fém az egész, műanyag (teli)alvázzal...

Névtelen írta...

Bár tény, hogy nem a legeltaláltabb modell, de tetszik, szerintem majd ha látok egyet valahol, megfogom venni.