2023/06/16

Corgi Classics No. 825 - 1957 Chevrolet Bel Air

Elszúrtam! Egy eBay-es beszerzést intéztem porsche kollégának és annál az eladónál, ahonnan ő válogatott én is leltem olyasmit, ami engem érdekelt – az UNICEF-es, EFSI Landy is onnan van. Ezt meg benéztem. 1:64-esnek néztem – van olyan Corgim csak fedél nélküli –, pedig 1:43. Az ára is az előbbire utalt – az egész pakkból ez volt a legolcsóbb és a legnagyobb. Most már marad.

Nem vesztegetnék szót a Tri-Five függőségemre, tele velük ez a blog, csak ebbe a postba sikerült indokoltan linkelnem kettőt is.

Tehát ez – mint az érkezés után, alaposabb keresés után megtudtam – egy Corgi Classics #825-ös. Azt is tudom, hogy készült feketében, babakékben, többféle rendőrségi és tűzoltó-parancsnoki festéssel – rendesen, korhű megkülönböztető jelzésekkel. De hogy mikor, na arról gőzöm sincs! Abból hogy jellemzően fémből van – az alváz és tető (!) is –, illetve az Egyesült Királyságban gyártották, arra következtetek, hogy valamikor az 1970-es évekből származhat.

Iszonyatosan masszív, nem is könnyű, két helyen is nyílik, de az arányai nem tökéletesek. Ez elsőre nem feltűnő. Ha alaposabban szemügyre vesszük – vagy még inkább, ha olyan 1:43-as mellé kerül, aminek viszont jónak tűnnek az arányai – tűnik fel, hogy nagyobb, magasabb és keskenyebb is, mint amilyennek lennie kéne. Érdekes, hogy nem „üvölt” róla, hogy nem tökéletes, csak idővel tűnik fel.

Ha már így alakult, megtartom.

Nem tudom mikor készülhetett, de az 1970-es éveket tippelem.

Hamm!

Nyolc darab az a henger a V-alakú blokkban, csak a hűtő beletakar.

Valamiért az vártam, hogy az ajtajai is nyílnak, pedig nem. Iszonyúan masszív, a tető is fém.

Na jó, pirosban is rám lehetne dumálni egyet! Az megvan, hogy Stephen King eredetileg Bel Air-nek akarta Christine-t?

Itt is nyílik!

Nincsenek megjegyzések: