2023/06/14

Átalakítás: Matchbox Superkings K-157 Porsche 944

Egyetlen postban két olyan dolgot is elkövetek, amit sohasem szoktam: Átalakításról és Porschéról is írok! Az előbbihez én nem vagyok elég ügyes, az utóbbi meg szerzőtársam és barátom asztala. De most így alakult.

Másodhegedűs? Egy frászt!
A 944 történetéről porsche kolléga már írt korábban, de ha már alkalmam nyílik rá, megfejelném az ő általa elmondottakat az Origo / Retro Mobil, 12 évvel későbbi veterántesztjével, illetve egy csokorral a Porsche 944 mozgóképes értékesítési anyagaiból, tévéreklámjaiból. (Az alcím a Retro Mobil cikk bevezetőjének szól.)


Maga, maga!
A Superkings Porsche 944-ről, azon belül is a szerintem legszebb, 1989-1990-ben regnáló verzióról porsche már írt korábban. Nincs tévedés, a Superkings sorban az utcai verziókat K-98-nak hívják, az egyetlen versenyfestésű, 1988 és 1991 közt gyártott változat a K-157. Minden részletében azonos a kettő, a beltér is. Úgyhogy a versenyautó kalaptartóján – eleve, van kalaptartója – is megtalálható a paraplé és az aktatáska. (Az ő bejegyzésében megcsodálható ez a részlet.)

Az átalakítás Játékdoki munkája. Ő két részben örökítette meg a felújítás lépéseit és az ő postjaiból derül ki az is, hogy egy K-157 volt a kiindulási alap. Egészen elképesztő munkát végzett, az újragyártott csomagtérajtótól az állam koppant a padlón – főleg az alapanyagoktól! Az utcai változatra alakításhoz az ötlet szerintem nagyszerű, ilyen festéssel bármiféle Porsche találkozó sztárja lenne egy 944-es. Mindenképpen kattintsatok át hozzá, érdemes!

Bocsánatkéréssel tartozom felé, mert én szentül meg voltam róla győződve, hogy megjelent nálunk a mű, de mint pár napja rádöbbentem, az Ő postjaira emlékeztem! Rettentően röstellem, mert mindig is „vitrinlakó” volt nálam, amióta Doki volt olyan kedves és nekem adományozta.

Ez úton is nagyon szépen köszönöm, úgy kb. nyolc év késéssel! De jobb későn mint soha!

Nem, juszt se írom le, hogy kik azok az urak és mit keres a képük a motorháztetőn! Ott van az információ fentebb linkelve, tessenek kedves lenni kattintani érte!

Nem tudom elképzelni, hogy bármilyen más színnel ennyire jól működne ez a sok grafika ezen az autón! De nekem valahogy teljesen jól kiadja, nem érzem túlzásnak. Sőt!

Ebből a szögből nézve nagyon nyolcvanas évek!

A hátsó szélvédő / ajtó a semmiből van újragyártva, az eredmény egészen elképesztő! Nem érzem nagy árnak, hogy azért cserébe, hogy egyáltalán van, nem nyitható.

A beltér egészen elképesztően elnagyolt! Ebben a méretarányban - valószínűleg 1:36 - ez már nagyon szemet szúr.

Ilyen volt a kiindulási alap eredetileg. (Kép: eBay)

Nincsenek megjegyzések: