2011/08/15

Matchboxon kívüliek: Majorette - Magyar mentőjárművek 3 pack

Nem is olyan régen volt, hogy el lettünk kényeztetve az éppen aktuális rendőrautó flotta egyik tagjának lekicsinyített másával. Annak ellenére, hogy a magyar rendőrségi színekben pompázó Ford Focust 1/43-as méretarányban készítette el a Bburago, leledzik egy a gyűjteményemben - bővebben a fenti linken -, szerintem kötelező darab. Ezt fejelte meg a Majorette egy hármas pakkal, amiben egy Porsche 911-es, egy Renault Megane és egy BMW M3-as kapott helyett. A kuriózum persze nem a típusokban keresendő, hanem azok festésében, ugyanis a Porsche rendőrautónak, a Renault tűzoltónak, a BMW pedig mentőautónak lett kidekorálva, magyar színekben. Azt nem tudom, hogy hivatalos, gyári kiadás, vagy esetleg itthon készült rájuk a tamponnyomás, mindenesetre az aljukon található kis matricák akár utóbbira is utalhatnak. Végül is teljesen mindegy, a lényeg, hogy létezik, van ilyen pakk, ráadásul Matchbox méretarányban.

Én már csak a Porsche miatt is beruháztam volna rá, de így együtt nagyon jól mutatnak, bár az M3-as az OMSZ színeiben kicsit túlzónak érzem, hazai viszonylatban kicsit extrém orvosi autónak. A Porsche kétség kívül mehet az autópályákra, a Renault pedig leválthatja a mostani Volkswagen Polokat. Jó "nínós" autókhoz mérten mindegyik rendelkezik fényhíddal, a Megané és a 911-esé egyforma, ami talán egy picit nagyra sikeredett. Nem úgy a BMW esetében, ami viszonylag kicsi, de szerintem még elfogadható. mivel egy gyors járműre került, kialakítása viszont elég érdekes. A tetőablakból lett megformázva, majd kapott egy kis kék festést. Picit furának hat így, főleg ha felülről nézzük az autót, de tekintsünk rá úgy, hogy tapadókoronggal van a tetőablakhoz rögzítve. Összességébe nézve azonban mindhárom jármú remekül mutat, esetleg a Megane kaphatott volna kicsit szolidabb kerekeket, de a benyomás így is tökéletes, főleg, ha a jól kivehető címerekre tekintünk. Szerintem érdemes beszerezni ezt a pakkot, még ha az ára egy Matchbox ötös pakkal ér is fel, szerintem később olyan kuriózummá válhat, mint a Mol-os kisautók.

Akit esetleg a csomagból csak az egyik tagja érdekli, annak bizakodásul elmondom, hogy a BMW-ből volt szóló bliszteres is, így elképzelhető, hogy a másik kettőből is készültek ilyen variánsok.

Gyors reagálású vészhelyzeti csapat
Az autópályák őre
Jól áll neki a szolgálati ruha
Mindhárom modell tudja a nyíló ajtó extrát
Neki "csak" festett fényszóró jutott
Divatos felni és vonóhorog
Nem szívesen nyitnám ki az ajtókat, a festés egybeolvasztotta a kasztnival
Érdekes megoldású a villogó
Egy ilyen bömössel hamar ki lehet érni a beteghez
A 107-es hívószámnak már nyoma sincs
Ha mindháromra szükség van, akkor nagy baj lehet
Mindhárom alvázán van egy kis - talán sorszámos - matrica
Majorette - Magyar mentőjárművek 3 pack

11 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Még nem találkoztam élőben ezzel a pakkal, de abszolút kötelező vétel!

Sam. Joe írta...

Nem tudom... A hazai vonatkozása miatt kéne, a benne lévő autók viszont fényévre vannak a magyar rögvalóságtól... Persze Porschénak kötelező volt a 911 miatt.

Andrew0807 írta...

Abszolult kéne, de nem drágábban mint egy Mb 5-ös pakk. Lehet jobban járom, ha külön megveszem majd őket.

Imre írta...

Vajon hol lehet ilyet venni?

porsche írta...

Ez konkrétan a Mammut I Játékudvar nevű üzletéből származik.

porsche írta...

Tévedtem, Játékvár, nem Játékudvar.
Kaptam egy -10%-os kupont oda, ha esetleg valakit érdekel - 09.15-ig él.

pittlaren írta...

A Porsche szerintem nagyon jól sikerült, de a többi annyira nem hoz lázba. Ennek ellenére, ha beleszaladok a pakkba, nem hagyom ott. Már csak a kuriózum mivolta miatt sem.

Unknown írta...

Én megvettem a német Porsche rendőrautót és a magyart is,hát ég és föld. A német sajnos klasszisokkal jobb.Jobban gurul,jobb a "felfüggesztése",a felnie és a festése(igényesebb és nem pattog le).
A BMW-ből az Ambulanze-t még nem szereztem be, de a magyarról jön le a festék és a kerekei beragadnak a sárvédő ívbe, nincs jól megcsinálva-kissé csalódtam bennük.
Én nem 3-as packba vettem,hanem egyesével-a német Porsche Mülleres,a többu Auchanos. 3masával drágábbra jött ki, és az új packba a Toyota terepjáró nem nagy cucc.

Sam. Joe írta...

Nagyon meg vagyok lepve, mert egyáltalán nem jellemző a Majorette-re, hogy ilyen minőségi problémák lennének vele. Nyilván nem vonom kétségbe a szavaid. A Matchboxaddiktos kollégák halmozzák ebből a változatokat és ők sem panaszkodtak.

http://matchboxaddikt.blog.hu/2012/12/11/politia

Unknown írta...

Megvettem a német BMW-t.Összehasonlítottam a magyarral, hogy mi lehet a gubanc. Van benne egy merevít őlegalábbis annak sejtem, ami a magyarnál kisebb és nem úgy áll mint a németen. Ez avmi nyomja el a kerekeket az alváztól, mintha távtartó lenne-na ez a vmi nem klappol a magyar Bömösön. Eddig minden Majorette autó amit vettem, nagyon jók voltak, de a magyar szériánál-lehet, hogy csak én vagyok pehhes-de nem érzem olyan jónak. Még tervezem beszerezni a Nissan GTR-üket a Mercedes SLS-t.
Gondolkodom, hogy szétszedem a magyar Bömöst, és akkor sem veszítek sokat ha tönkremegy mert most sem gurul rendesen. De ha megtudom oldani,előtte veszek belőle még egyet,hátha az jó,aztán ha megjavítom a rosszat, lesz kettő:D

Sam. Joe írta...

Ha úgy döntesz, hogy megműtöd, akkor kérlek meséld el, hogy mit tapasztalsz!