2024/07/29

Matchbox 50th Anniversary Superfast 1959 Volkswagen 23 Microbus

A Matchbox annak ötvenedik évfordulója alkalmából 2019-ben újra elővette a Superfast sorozatot, egy 12 darabos széria erejéig. Ennek a harmadik tagja volt ez a VW T1-es kisbusz is, aminek a nevéből is látszik, hogy a 23 ablakos verzió. Nem is olyan régen volt már ilyenről szó a MB-64 VW Transporter kapcsán, Joe ott le is tisztázta az ablak kérdést is.

Az a verzió egy normál 1-75-ös Matchbox, ez viszont egy teljesen új modell, semmi köze a korábbi változatokhoz. Ráadásul ez úgy Superfast kivitel, hogy egyben Moving Parts is, ugyanis a két oldalsó ajtaja nyílik. Ez egy nagyon szép visszakacsintás az egyik ős Volkswagenre, mégpedig az MB-34 Camper-re, aminek Joe jegyez is egyet a magasított tetős változatából. Nézzétek csak meg, hogy annak hogyan nyílnak az ajtajai! Nos, ennek is hasonlóképen. De míg az akkor egy filigrán vékony falvastagságú öntvény volt, a mostani egy igen vaskos darab. Kicsit ront az összképen az ajtónyitáshoz szükséges vastag falvastagságú kialakítás. Maga az ajtó sem túl vékony, főleg az ablakoknál és elég sok helyet el is vesz a nyílásból. Ez tekinthető gyenge pontjának, de szerintem még vállalható kompromisszum. A nyitható ajtók, a sok ablak és az elhúzott vászontető miatt a belteret sem lehetett elhanyagolni, ami szintén jól sikerült, de sajnos ez az általános anyagvastagítás itt is látszik - ahogy minden új keletű Matchboxon. A kerekek is jól mutatnak alatta, még ha stílusban talán nem teljesen passzolnak, de az összkép tetszetős. Összességében véve szerintem egy nagyon szép, jól sikerült kisautó!

Szép, részletes Matchbox

A 65-ös logó a Matchbox márka évfordulója, ami kicsit megtévesztő egy "50 éves a Superfast" kiadáson

Nem kellett túl sok mindent dekorálni hátul, hiszen az egész autó minimalista

Ajtók csukva

Ajtók nyitva

Erősítés miatt az ajtók feletti ablakok csak jelképesek

A kormánya az arany középút, soha rosszabbat

Nekem nem csak a kisautó, hanem a doboza is tetszik

Ezt a videót még szigorún tanuló jellegűnek kell tekinteni, se rendes fény, se állvány nem volt használva a készítésekor. Ez volt életem első videója amit vágtam, hangot tettem alá, stb. Remélem azért így is tetszik, dolgozok majd a technikámon.

Nincsenek megjegyzések: