2023/11/26

Matchbox Convoy CY-20 Kenworth Tipper Taylor Woodrow

Az ős-Convoy széria egyik legritkább félpótkocsiját felvonultató szerelvényt tartogatom a mai haszonjármű vasárnapra.

A Kenworth COE vontatóval tényleg Dunát lehet nálunk rekeszteni, ezért nem is nagyon maradt már mit értekezni róla. Ezzel szemben dömper vontatmányú szerelvény, ha minden létező, egymástól apróságokban különböző – krómozott kipufogó vagy szürke – verzióját is számba vesszük, akkor sem szerepel tucatnyinál többször a Convoy sorozatban. Ha meg a lényeges eltéréseket, mint eltérő színek, motívumok és vontatók, akkor ha jól számoltam hétszer. Nem véletlenül nálunk is még csak egyszer szerepelt, egészen valószínűtlen halvány rózsaszínben, egy csőrös Scania mögé fogva.

Ez a sárga szerelvény először az 1986-os katalógusban bukkan fel. A Taylor Woodrow egy brit építőipari kivitelező cég, melyet 1921-ben alapítottak és mind a mai napig működik. Mivel britek ezért a jenki Kenny traktor igencsak valószínűtlen az ő színeikben – mennyire menő lenne egy DAF 3300-assal – de ez a tény mit sem von le az élvezeti értékéből.

Tudtommal egyetlen további változata létezik a szerelvénynek az enyémen kívül, annak szürke a kipufogója, nem króm.

Az egyik legkevesebbszer használt vontatmány a Convoy sorozatban a dömper.

Amerikai vontató, brit építőipari kivitelezőcég színeiben. Nem valószínű, de mit sem von le az élvezeti értékéből. A szerelvénynek - tudtommal - egy változata létezik, ahol a Kenworth COE kipufogója szürke színű, nem króm.

Teljesen magától képes ebben a pozícióban maradni. Jól látszik a csak a dömper felépítményhez készített fém alváz. #regenmindenjobbvolt

Nyissa nagyra!

Nagyobbra!

Úgy van, ügyes!

NRFB

B oldal. Bé, mint belső.

Nincsenek megjegyzések: