2022/05/25

Matchbox MB-56 Poop King

Az Matchbox Glass King nevű üvegszállítója után nem hagyhattam ki a kevésbé kakukktojás kategóriás, King családjába tartozó haszongépjárművet se, aminek a Poop King nevet adták.

Nem emlékszem, hogy játékautóban láttam-e már ez előtt mobil toalettetet szállító járművet, de 2019-től már egy biztosan van. MB-22-es volt az első kiadása, ami színeit tekintve teljesen elfogadható volt, korrekt kivitel. Abból sajnos nem sikerült szereznem, így a 2021-es - immáron MB-56 - második kiadásból tudtam venni egyet. Amennyire elfogadható volt az első, annyira lett borzasztó a második. Mivel az autó szerkezetét tekintve a szélvédő műanyag eleme számos más alkatrészt is megformál, annak a színe nagyon nem mindegy. Ez az áttetsző fehér rossz választás, mert a hűtőrács, a sárvédők egy része, a tartály és a plató/hátfal nagy része is ebből van kialakítva - így fémet szinte csak nyomokban tartalmaz a kisautó. A matt fekete és a neonzöld kombó még elfogadható is, biztosan felfigyelnek rá a városban közlekedve, mondhatni reklám értékkel bíró párosítás. A King sorozathoz mérhetően eléggé részletgazdag lett, a plató előtt helyett kapott egy ürítő tartály is, magán a platón pedig két mobil WC fér el. Kis áttervezéssel négy, vagy mivel össze vannak nőve, két pár is elfért volna ott. Persze ha már mobil, akkor le is lehet venni őket, amiknek a "rögzítő dudorai" kaptak egy-egy témába vágó piktogramot is.

Az üvegszállítóhoz hasonlóan ennek sem jósolok nagy jövőt, gyanítom nem is lett a gyerekek kedvence. Mivel számos építőiparban is használható jármű is megtalálható a Matchbox kínálatában, építkezésekre meg illő, vagyis már kötelező a mobil mellékhelyiségek kihelyezése így magyarázzuk ezzel a létjogosultságát. Én számítok még egy kék-sárga INC és egy fehér-narancs RANEC cégérrel ellátott kivitelre, aztán talán el is tűnik a süllyesztőben - vagy még előtte.

Tagadhatatlan a hasonlóság, a Poop King talán már egy "ráncfelvarrott" modell lehet
A színeitől eltekintve innen nézve szerintem teljesen rendben van, azzal együtt viszont borzasztó
A részleteit tekintve elfogadható, a hátfal magassága fura. Talán rámpa vagy fel-le mozgó hátfal akar lenni az sajnos nem derül ki.
Az összenőtt mellékhelyiségek elölről...
... és hátulról
Ezek tartják helyén az illemhelyeket. A bal oldalira fogjuk rá, hogy vicces - ha már ez a neve is igazából érthető az Emoji felbukkanása-, a jobb oldalira meg azt, hogy jó dolog a kézmosásra felhívni így is a figyelmet. Maga a plató kétféle anyag ilyenfajta összehozása eléggé borzasztóan mutat, főleg, hogy a színskála két végéről származik a színük.
Az autó neve lett itt is cégnév
Az üvegszállítóval ellentétben ennek a feketén vagy esetleg egy szürkén kívül nem nagyon lehet értelmes szélvédő színt adni
Matchbox MB-56 Poop King - 2021

2 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Magyar neve: KaKirály! 8-)

Trolleybus írta...

Az üvegszállító sem egy nagy truváj, gondolok itt az elnagyolásokra elsősorban, ami a toi-toi-transporternél is tetten érhető; egyedül a szín menthetné valamennyire ezeket, de ez a neonszín ezt is eliminálja. Ez biza így ingyen sem kéne!