2012/10/06

Mások gyűjteményei / Átalakítás: Matchbox MB-72 Ford Supervan2

A minap ismét olyan levelet hozott a villanypostás, ami megmelengeti a blogger szívét:
Szia!
Rendszeres olvasója vagyok a blogodnak és emellett Matchbox (és néha egyéb fajok) rajongó-gyűjtő-restauráló-átépítő is.
A munkáimról írtam néhány "cikket", melyeket mellékelek. Ha érdemesnek tartod megjelentetni a blogodon az írásaimat/fotóimat akkor örülnék neki. Ha nem, hát nem. Bár igyekeztem az írásaitok hangvételének megfelelő stílusban megírni a dolgaimat, természetesen ha valami egyéb elvárásod lenne az írásokkal kapcsolatban akkor állok elébe.
Üdvözlettel:
wmormo
 

Wmormo mellékelt pár írást is, amiből rögvest következzék is itt az első:
A Supervan 2 története ismerős már sokaknak. A járgány kissé megviselten került hozzám amint azt a kép is mutatja. A felújítás nem is volt különösebb kihívás, viszont hangsúlyt kapott a dekoráció újbóli elkészítése. Az eredeti autón levő dekort alapul véve azt egy kissé megváltoztatva (szebb Ford logo) került a helyére. A szerkesztést Corel Draw-val végeztem és leáztatós matricaalapra nyomtattam. A matrica vékony lakkozást kapott a felvitel előtt. A lámpák is festést kaptak, így mindjárt életszerűbbé vált a furgon. Úgy gondolom, hogy összességében van olyan mutatós mint az eredeti MB, sőt (az eredeti tamponnyomatot megnézve) talán egy picit igényesebb is. A belseje egy komolyabb tisztítást, a fém részek rozsdátlanítást és egy vékony olajfilm réteget kaptak.
Nem tudom, hogy mindenkinek egyértelmű-e, de Wmormo az egész Supervan 2 dekort újraalkotta (!), ami annyira jól sikerült, hogy először ez fel sem tűnt a képek alapján, mert annyira jól hozza azt, amit a Matchbox is remekül elkapott. Persze ha tüzetesen szemügyre vesszük a képeket, látni fogjuk a javulást.

 A fellelési állapot, "gyerektuning" után.
 A belsejével is bőven volt mit csinálni. Mivel a szélvédő átlátszatlan, odabent nincs sok minden, szóval aki aranyrúdra számított... (Áhh, nem bírom megállni! Szóval én, a blogalapító, pont efféle, "ilyen volt-ilyen lett" képekért szoktam nyúzni az átalakításban jeleskedő kollégákat - gyakran kevés eredménnyel. Halló! Figyel ott valaki?)

Előröl csak a világítótestek és a hűtőrács Ford oválisának kiemelése tűnik fel. Aztán némi szemlélődés után rájövünk, hogy ott egy extra Ford logó az első légterelőn, ami az eredetin rajta volt, de a Matchboxon már nem.

 Ebből a szögből módosítatlan, gyári állapotúnak tűnik, pedig nagyon nem az!

A hátsó világítótestek is kaptak kiemelést, illetve ide is felkerült egy Ford embléma, ami az eredetin ott volt, de a Matchboxról már lemaradt.

2 megjegyzés:

alecwolf írta...

Szép átalakítás, büszke lehet rá a készítője!

Bacsi írta...

Nagyon ügyes! :)