2012/10/21

Matchbox MB-66 Chevy Stepside

A cím remélem nem vezetett félre senkit, ugyanis a már jó pár alkalommal fellépő 1975-ös Chevy Stepside pickup-ról van szó - azon belül is az ide év első variációjáról -, csak a blisteren spóroltak a karakterekkel. Ha már szóba hoztam a csomagolást, akkor felhívnám arra is a figyelmet, hogy míg például a tavalyi kiadás a papírján magáról a Matchboxról volt egy rajz, az idein ez lecserélődött az igazi autóról készült grafikára. Természetesen a festése már egyezik a kisautón is megtalálhatóval, ami metálkék lett, világoskék dekorációval. Ez az összetétel már ismerős lehet rendszeres olvasóinknak, főleg ha a Blue Horse céges logót is megemlítem, amit egy Volkswagen T2 Bus-on láthattunk először - sajnos hirtelenjében nem leltem meg, ezért nem lett közös fotó. A kerekek tekintetében a Chevy ismét krómfelniket kapott, szerencsére a kisbuszon látható kékítés nélkül. Az autó elején és hátulján semmi egyéb dekoráció nem kapott helyett, de ezt az alap modelleknél már megszokhattuk. 

Szerencsére továbbra is rendelkezik vonóhoroggal, amit gyorsan be is fogtam, és stílszerűen egy Pony trailert kötöttem rá, ami lovak nélkül érkezett hozzám a szomszédból. Szerencsére a kolléga jó áron adta, a pár pontkopást gyorsan ki is javítottam rajta, az elején levő görbülettel viszont nem mertem foglalkozni. Szerintem ez gyári hiba lehet, én úgy gondolom, hogy kicsit nagyobb erővel szegecselték össze, mint kellett volna. A festését tekintve nem nagyon követi a kisteherautóét, ami mondjuk egy csöppet sem zavar, ettől függetlenül jól mutatnak együtt. Persze üresen nem lenne az igazi, így került hozzá egy fehér lovacska is, pittlaren felajánlásából - ezúton is köszönöm. Ezzel sikerült összeállítani egy kiváló kis szettet, ami nagyban megnöveli az egyes darabok játszhatóságát - remélem Mattelék figyelnek.

 Ez a második Blue Horse-os jármű a kínálatban
 Ha már egyszer lovas témájú és van vonóhorga, akkor miért ne kötne rá az ember egy lószállítót nem?
 A Matchbox MC-7-es Motorcity Farm Set tartozéka volt ez az utánfutó
 Már csak egy lovas gúnyába öltözött figura kéne ide
Matchbox MB-66 Chevy Stepside

6 megjegyzés:

Viktor írta...

Jól néznek ki együtt. Tényleg jók.
Szeretnék segítséget kérni tőletek. Van egy átalakításom de nincs hozzá megfelelő HW kerekem. olyat keresek amik a speed maschine sorozatnak vannak. Abból szeretnék venni 4db ha tudnátok segíteni azt megköszönném.

Üdv: Viktor!

Névtelen írta...

I bought it last month and I painted front and rear lights. I like this model. And I'ma fan of your blog - I translate it on google translator.

Best Regards,
Dominik

Sam. Joe írta...

Dominik: I guess it is very funny to read the translation... 8-) The automated translators are making really funny stuff out of Hungarian.

Névtelen írta...

A lószállító régen külön is kapható volt, sőt kezdetben csak külön volt kapható, amíg a twopack-ek meg nem jelentek, onnan viszont meg már csak úgy.

pittlaren írta...

Jó ez az összeállítás,engem is egyre inkább foglalkoztatnak a ilyesféle házi-twinpack-ok. Úgy rémlik,ez a fajta pony trailer valami farm szettben volt kapható, nem?

porsche írta...

pittlaren: Kőőőszi, ezzel a lökettel már be is ugrott a származási helye, javítottam is a képaláírást. Magamtól csak arra emlékeztem, hogy egy Landy mögött volt.