2023/07/26

Matchbox MB-55 '33 Plymouth PC Sedan Police

A Matchbox Memories elkötelezetten támogatja a fényhíd ipart, így nem fordítunk különösebben sok figyelmet az olyan járművekre, melyeknek kéne hogy legyen valamiféle megkülönböztető jelzése de mégsincs. Ez alkalommal nem fogok emiatt puffogni!

A típusismertetőt egy linkkel tudhatom le, 2021-ben írtunk a 2020-as civil változatáról, tessenek kedves lenni visszakattintani!

Amit ebben a postban láthattok, az a 2018-as premierverzió. A nevében a PC-t a gyanútlan szemlélődő „Police Car”-ként is értelmezheti, de nem is tévedhetne nagyobbat. A PC a gyári kódja volt ennek az autónak. A valóságban is viselt rendőregyenruhát, erre bizonyíték ez a szépség, ami valaha Chicagoban szolgált.

Egész oldalas újsághirdetés 1933-ból, a főszerepben egy rendőrrel. A jármű a történet szerint a sajátja, nem járőrkocsi. Kiemeli a gyorsulást, a végsebességet és hogy nem eszi a gép az olajat.

Érdekesség, hogy ez a verzió is egy Plymouth gyári színt visel, mint a fentebb már linkelt „Radio Blue” színű utódja. Azt hiszem, ha bármelyikünket megkérdeznének, hogy ez milyen szín, rávágnánk, hogy barna. Nos, akármennyire is hihetetlen, a gyár ezt „Chrysler Light Grey”-nek hívja! Aki nem hiszi, könnyen utána járhat, a Ditzler „Ditz-Lac Intermix System” szerinti kódja IM-680, a Dupont Duco szerinti 246-30355.

Sajnálom, hogy ebből is csak NRFB változatot tudok mutatni, de már dolgozom a problémán.

Végre nem spórolták le a krómot a lökhárítóról. Lehet, hogy innen hiányzik pár piros lámpa, mint megkülönböztető jelzés, de ez az a korszak, amikor még gyerekcipőben járt a fényhíd ipar!

Az elnevezésében a "PC" nem rendőrautót jelent.

Pót.

NRFB.

Nincsenek megjegyzések: