2015/10/30

Matchboxon kívüliek: Majorette Renault Master Ambulance

A Majorette az idei évre lecserélte a 2011-ben kiadott vészhelyzeti járműflottáját. A linkre kattintva a magyar kiadás látható, ami szerintem ebben a méretarányban utazó gyűjtőnek kötelező darab. Szerencsére még ma is beszerezhetőek, de nemrég akadtam rá az újabb sorozatra.

Újratervezés
Szerencsére elég pozitív irányba mozdult a gyártó a tartalmat tekintve, sokkal jobban prezentálja a jelenlegi felhozatal a valóságot. Sajnos nem hármas pakkban, hanem külön csomagolva akadtam rájuk, ebből, meg a kisfiam szülinapi ajándékának köszönhetően külön fogom őket bemutatni. Ő ugyanis egy ilyen hármas pakkot kapott Finnországi kivitelben, amit egy fotózás erejéig sikerült tőle kölcsönkérni - na jó, mikor aludt, akkor tudtam fotózni.

Ahogyan a címből kiderül, első alanyom a mentőautó lesz. Az orvosi autó után ezúttal egy igazi mentőautót kapunk, ha jól tévedek akkor ezt belső körökben rohamkocsinak hívják. Az alany egy Reanult Master volt, aminek civil verziójáról Joe korábban már megemlékezett. Egyetértek vele, szerintem is jól sikerült kisautó, gyenge pontja, hogy az első sárvédő és a lökhárító találkozása elég ritkán sikerül szépre. Vagy nagy a rés, vagy a síkja alá esik, így vásárláskor érdemes erre is odafigyelni. Gondolom ott kicsit gyengébb lehet az anyag, ezért a gyártás folyamán deformálódhat.

Ez a kis apróság azonban eltörpül a mellett a tény mellett, hogy megkapta az autentikus fehér piros magyar mentőautó festést. Igaz a csík kicsit feljebb van, de szerintem ezt elnézhetjük neki, az alufelni jobban zavar alatta.

A finn kiadás is hasonló a magyarhoz, hűen visszaadja a jellemző vonásokat. Ugyan mindkét országban számos festéssel készülnek mentőautók - újabban nálunk is kezdenek áttérni a sárga alapszínre -, de első ránézésre is beazonosítható, hogy melyik országhoz tartoznak, ennél több szerintem nem is kell.

Finn és magyar, két jó barát
A finn kiadás festése is visszaadja az eredetiét
Az északi vészhívó megegyezik a mienkkével
Sajnos a piros csík kicsit magasra került
Itt jó lett volna a tükörírás
Az alufelnik szépek, de kicsit visszafogottabb jobban állna nekik
Majorette Renault Master Ambulance
 Egy finn mentőautó
 Egy magyar mentőautó

Nincsenek megjegyzések: