2014/06/18

Matchbox MB-14 Ford Transit

Az éppen aktuális napszaktól függetlenül köszöntök mindenkit, a Vanitisz Büszkeség Blogon! (Ezt a vanitisz dolgot közben bevettem a Gyüjtői Szlengszótárba is. Ha elég sokan fogjuk használni, akkor előbb-utóbb az MTA is felveszi a magyar szavak közé!)

Mai összejövetelünk tárgya egy a „vigyori” generációhoz tartozó Ford Transit, aminek a mibenlétét a múltban már tisztáztuk, így a Transitológiai tájékozódás útján erre indítanám el a tisztelt, érdeklődő nagyérdeműt!

A konkrét darabról annyit érdemes tudni, hogy 1999-ben szerepelt a németországi Matchbox sorban. Ugyanabban az évben egyébként ugyanebben a szériában volt még egy ugyanilyen generációs Transit, de az tűzoltó gúnyában. A konkrét darab a hétvégi börzén került a birtokomban egy turkálóból. Azonnal láttam rajta, hogy alapos, mosogatószeres és szivacsos kezelésre van csak szüksége. Maradt rajta pár plezúr, amit szerintem a turis dobozban szedett össze, de ezek valahogy nem is fájnak, mert hűen tükrözik azt, hogy egy reptéri haszongépjármű micsoda nyúzásnak van kitéve nap mint nap.

 Vigyori Transit. Német piacra, német légitársaság - a Lufthansa - színeiben.
 A harci sérüléseket szerintem a turkálós dobozban szedte össze.
 Ezen a verzión ott a Transit felirat, szemben ezzel.

Nincsenek megjegyzések: